Loopbaancheck voor Rabobankmedewerkers

Om regisseur van je eigen loopbaan te zijn, is het nodig dat je op gezette tijden bewust stil staat bij je loopbaan. Een loopbaancheck kan je hierbij helpen. Met een loopbaancheck neem je kort en krachtig je loopbaan onder de loep. Het heeft als doel om je talenten, ambities en ontwikkelmogelijkheden scherper in beeld te krijgen. Door een loopbaancheck word je je bewust van wat jou in je werk motiveert en eventueel belemmert. Een loopbaancheck geeft je gerichte input over je kwaliteiten en ontwikkelpunten en vormt daarmee een goede basis voor je POP.

Geïnspireerd geraakt? Wil je ook een loopbaancheck? Mail naar : ingrid.vannieuwkuijk@fnv.nl.

In de Rabobank CAO staat de Loopbaancheck als faciliteit opgenomen. Want Rabobank én de vakorganisaties vinden het van groot belang de inzetbaarheid van medewerkers goed te ondersteunen.

Een loopbaancheck kun je om die reden ook via de vakorganisaties doen. Rabobank heeft met de vakorganisaties afspraken gemaakt over wat een loopbaancheck moet omvatten.

Professionals FNV werkt samen met een professioneel loopbaanadviesbureau. Heb je de loopbaancheck gedaan, dan heb je daarna:

  • een goed basis CV,
  • een helder beeld van wie je bent en wat je kunt (persoonsprofiel),
  • je gewenste ontwikkelrichting beschreven (ambitiestatement),
  • zicht op hoe je een en ander om gaat zetten in gerichte acties.

De loopbaancheck voor medewerkers van de Rabobank wordt verzorgd door Menskracht uit Deventer. Meer informatie: www.menskrachtinnoveert.nl

Bij ons aanbod vind je het volledige programma van de loopbaancheck.

Voor wie?

Beïnvloed  bewust  uw loopbaan met onze Loopbaancheck. Geschikt voor iedere medewerker die toe is aan bezinning of oriëntatie op zijn of haar loopbaan. Ken uw kwaliteiten, weet wat uw loopbaanwensen zijn en waar u energie van krijgt. Onze loopbaancheck geeft u de optimale kans om op een persoonlijke manier stil te staan bij uw loopbaan. U maakt deze dag diverse opdrachten, waaronder de DISC© persoonlijkheidsvragenlijst. U wordt geprikkeld om over uw eigen loopbaan na te denken. Hierdoor ontstaat op een praktische manier een profiel  van uw motiverende omstandigheden, kwaliteiten, valkuilen en loopbaanwensen. Samen met de loopbaanadviseur bespreekt u dit profiel en trekt u eigen conclusies. U gaat naar huis met een zelf geschreven persoonsprofiel. Daarnaast krijgt u een bondig rapport met conclusies en advies van uw loopbaanbegeleider.

Gemaakte afspraken ten aanzien van deelname aan de Loopbaancheck

De volgende afspraken zijn gemaakt tussen de Rabobank en Menskracht ten aanzien van deelname, aanmelding en gewenste opbrengsten en het vervolg:

Het doel van het inzetten van de Loopbaancheck

Doel van de dienstverlening is dat een medewerker van Rabobank met een Loopbaancheck kort en krachtig zijn/haar loopbaan onder de loep neemt. De Loopbaancheck heeft als doel om de talenten, ambitie en ontwikkelmogelijkheden van een medewerker scherper in beeld te krijgen. Door de Loopbaancheck wordt een medewerker zich bewust wat hem/haar in zijn werk motiveert en belemmert en stelt de medewerker vast wat zijn/haar kwaliteiten en ontwikkelpunten zijn. De deelname aan een Loopbaancheck wordt tussen manager en medewerker afgesproken een geeft input voor het persoonlijk ontwikkelingsplan van de medewerker.

Locaties

De hoofdlocatie is bij Menskracht in Deventer.
Papenstraat 26, 7411 NP.

In overleg kunnen we afspreken op één van de FNV kantoren
Mogelijkheden:
FNV  Utrecht, Varrolaan 100, 3584 BW
FNV  Groningen, Leonard Springerlaan 23, 9727 KB
FNV Weert, Schepenlaan 6, 6002 EE

Kwaliteitsbewaking

Menskracht is aangesloten bij Noloc. Dit is de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals in Nederland. Noloc heeft als belangrijkste doel om de loopbaanprofessie naar een volwassen beroepsstatus te brengen met een kwaliteitsverankering in de Nederlandse samenleving.

Aanmelden en-of vragen m.b.t. de Loopbaancheck

U kunt inlichtingen inwinnen en u aanmelden via Menskracht in Deventer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:  Talentencoach Linda Grootenhaar (06-20684543).
De loopbaanbegeleider zal een kort telefonisch interview met u houden om uw verwachtingen voor de dag scherp te krijgen.

of met onderstaand aanmeldformulier

  • Om een optimale matching van je coach mogelijk te maken weten we graag je leeftijd
  • Om na te gaan onder welke cao, sector of bedrijfsafspraak deze loopbaancheck valt.
  • van belang zodat de coach zich kan voorbereiden
  • Om plaats vast te stellen waar we de loopbaancheck houden.
  • Als er geen afspraak met je werkgever is krijgen FNV leden korting op de loopbaancheck. Nog geen lidmaatschapsnummer? Vul 0000 in en onderstaande geboortedatum.