Sinds februari is binnen Professionals FNV een ‘ontwikkelgroep’ actief. Bijna 30 mensen denken actief mee over de ontwikkeling van Professionals FNV. In wisselende samenstelling komen zij elke twee maanden bij elkaar.

In de eerste bijeenkomst is de ontwikkelgroep met de werkwijze ‘wereld-café’ aan de slag gegaan. Centrale thema’s waren ‘wat is Professionals FNV’, ‘hoe gieten we dat in het vat’ en ‘dromen van Professionals FNV’. Een inspirerende avond die veel denkrichtingen oplevert  en waarbij opvalt dat de deelnemers nadrukkelijk elkaars eigenheid erkennen en aangeven dat hun rol steeds kan wisselen. De avond levert ook direct al een aantal voorstellen voor te ontwikkelen workshops en werkvormen op, die door het team verder worden uitgewerkt.

De Ontwikkelgroep; tweede bijeenkomst

Tijdens de tweede bijeenkomst maken de leden van de ontwikkelgroep in ‘de creatieve huiskamer’ in Utrecht een volgende stap in de ontwikkeling van de Professionals aanpak. Er wordt gewerkt met Value-based Project Management, een nieuwe project aanpak waar team Professionals inmiddels ruim een jaar mee werkt.

De ontwikkelgroep gaat er enthousiast mee aan de slag; het gesprek gaat ook na de ‘geplande’ tijd door, de ideeën blijven stromen. Voorbeelden van het resultaat van de avond over de manier van werken:

  • De projectvisie is altijd in beweging
  • We werken samen, staan open voor iedereen en werken aan vakbeweging 2020
  • Er is ruimte om buiten de gebaande paden te denken,
  • Aan elkaar aangeven waarvoor je benaderd kunt worden in een besloten FB groep, vraag en aanbod structureren, je kunt info halen zonder lid te zijn,Een vanzelfsprekend zichzelf sturend proces, leren door samen doen en aanvullend zijn

De ontwikkelgroep wil de volgende ontmoeting, op 14 juni, graag verder met dit onderwerp.

Meedoen?

Wil je ook meedoen? Laat het even weten! Mail naar: i.vannieuwkuijk@bg.fnv.nl.

Intussen werkt het team van Professionals FNV enkele concrete ideeën alvast uit, zodat de ontwikkelgroep nog beter kan samenwerken.
Een idee uit de eerste bijeenkomst van de ontwikkelgroep heeft inmiddels vorm gekregen: de workshop ‘Bluffen voor vrouwen’ gaat van start in Groningen en Utrecht!