Geertrude van Amerongen deed mee aan de workshop Bluffen voor vrouwen. Hier lees je haar enthousiaste reactie.

Bluffen: waarom zou je?

Bij de start van de workshop blijkt dat iedereen andere doelen heeft bij het bluffen. Promotie, niet tweede maar eerste keuze worden bij die leuke baan, zelfverzekerder optreden naar collega’s en meer plezier in het werk. Leuk om met een gevarieerde groep mensen aan de slag te gaan. In de inleiding wordt de literatuur aangehaald waaruit blijkt dat mannen en vrouwen anders communiceren en dat beiden in het algemeen andere dingen belangrijk vinden. Heel herkenbaar. De link met bluffen volgt pas als we allemaal zelf gaan vertellen. Hoe verwerk je je ambitie en ervaring in een verhaal? Hoe wordt het een goed verhaal?

Veel oefenen

Er wordt veel geoefend. Immers, theorie uit een boekje is leuk, maar zelf bluffen, of beter gezegd de informatie op een gunstige manier presenteren, dáár leer je wat van. Wat dan bijvoorbeeld? Eén van de dingen die we leren door te oefenen is dat “recht op het doel af”, wat ook wel gezien wordt als een typisch mannelijke aanpak, niet veel oplevert in de onderhandelingen. De vasthoudendheid van deze cursiste lijkt juist zo’n goede aanpak op het eerste gezicht. Strategisch denken en dit in het gesprek gebruiken blijkt een veel beter resultaat op te leveren. Dit is de belangrijkste les die ik heb geleerd in de workshop.

Zelf aan de slag?

Er worden nog een aantal workshops georganiseerd. Geef je op en bluf jezelf door de middag. De beste workshop bluffen die ik volgde! De data van de workshops ‘bluffen voor vrouwen’ vind je onder de aanmeld knop.
meld-je-aan

Meer weten over deze workshops?

literatuur

Meer lezen: Stratego voor vrouwen, door Monic Bührs en Elisa de Groot