Op vrijdag 12 april 2019 is de FNV-Dienstendag in het Centraal Vakbondshuis in Utrecht.
Het wordt een inspirerende dag waarin jij leuke én leerzame workshops kunt kiezen.
Én: je mag je collega meenemen! Zo kan hij/zij kennismaken met een vakbond die zich (ook) bezig houdt met persoonlijke ontwikkeling.

Op de Dienstendag zijn er 8 workshops waaruit je er twee kunt kiezen:

Ken je energievreters


Op je werk zijn er veel zaken waar jij je druk over kunt maken, maar waar je niets aan kunt doen. Energievreters zijn het. Als je daar veel aandacht aan geeft, wordt je boos, moe en kan het zelfs tot frustratie leiden. Je wordt reactief. Maar er zijn ook zaken waar je wel invloed op hebt. Dit zijn zaken die je kunt veranderen. En als je dat doet, wordt je proactief. In deze workshop leren we je het onderscheid te maken. Ook geven we je handvatten om morgen de strijd met energievreters op je werkplek aan te gaan en weer plezier, rust en balans te vinden.

Ken je kern


Elk mens heeft kwaliteiten. Sommige kwaliteiten hebben we aangeleerd en in de loop van het leven ontwikkeld. Andere kwaliteiten hebben we van nature: de kernkwaliteiten. Het zijn de specifieke sterke kanten, krachten of positieve eigenschappen waar we bij iemand direct aan denken. Maar… soms schiet je weleens door en dan wordt je kracht tegelijkertijd je zwakte. Ofwel, teveel van het goede. Ben jij benieuwd naar jouw kernkwaliteiten, je valkuilen en je uitdagingen? Kom dan naar deze workshop!

Persoonlijke flexibiliteit


Hoe ga je gemakkelijker om met wat er op je pad komt? Hoe weet je wat je echt wilt en hoe krijg je dat dan voor elkaar? Veel van wat we doen, doen we volgens patronen en die bepalen of we verder komen in het leven. Soms is deze automatisch piloot juist waardoor het vastloopt: we krijgen niet de resultaten die we willen of komen allerlei (onbewuste) beperkingen tegen. Dat is wanneer je meer persoonlijke flexibiliteit wilt ontwikkelen.

Persoonlijke leiding


Hoe haal ik het beste uit mezelf, zorg ik voor de juiste mind-set, word ik proactief en neem ik de leiding? Hoe kan ik anderen faciliteren in hun groei? Vanuit die groei mind-set, ga je in deze workshop een persoonlijk plan maken. Hierbij maak je gebruik van een aantal handvatten en modellen die je helpen om zelf de regie te nemen.

LinkedIn en digitaal netwerken


In deze workshop legt Judith de Pagter, sinds 2010 zelfstandig LinkedIn expert, uit hoe jij een onderscheidend LinkedIn profiel kunt maken. LinkedIn is zoveel meer dan even de vakjes invullen en klaar. Op enthousiaste wijze worden de deelnemers aan de hand van een van de profielen uit de zaal stap voor stap meegenomen via tips & tricks hoe je jouw LinkedIn profiel met kop en schouders boven die van anderen uit kunt laten steken. We gaan er bij deze workshop wel vanuit dat je ten minste een LinkedIn account hebt aangemaakt en enige ervaring hebt met LinkedIn. Tevens besteedt Judith aandacht aan het opbouwen en uitbreiden van je netwerk via LinkedIn.

Oplossingsgericht gesprek voeren


Soms loopt een gesprek finaal uit de hand. Hoe komt dat? Hoe krijg je de regie weer terug? Hoe zorg je dat je in gesprek blijft. Ervaar en leer hoe je een gesprek dat dreigt te ontsporen weer terug buigt.

Een goed gesprek


In je werk is goed contact een voorwaarde om doelen te bereiken en samenwerking te verbeteren. Je wilt dat een gesprek plezierig en constructief verloopt. Wil je meer invloed op het gesprek? Hoe ga je om met weerstand, met tegenwerpingen, of met emoties? Welke gouden regels helpen je om een goed gesprek te voeren? Twee acteurs spelen een voorbeeld, waarin het gesprek niet zo goed verloopt. Wat kunnen ze beter doen? Jij kunt ze aansturen. Na deze workshop heb jij een schat aan tips waarmee jouw volgende gesprek veel plezieriger verloopt.

In gesprek met je baas


In de meeste cao’s zijn afspraken opgenomen over gesprekken met je baas. Soms staan de afspraken er al lang in, maar in de CAO Schoonmaak bijvoorbeeld, is die afspraak net nieuw. Zo’n gesprek kan best spannend zijn. In deze workshop leer je hoe je je goed voorbereid op zo’n gesprek, hoe je je eigen mening geeft en bij je punt blijft.

De Dienstendag is voor alle werknemers in de volgende bedrijfstakken: Beveiliging, Finance, Flex, ICT, Overige Zakelijke Dienstverlening en Schoonmaak.


Aanmelden FNV Dienstendag 12 april 2019

Registreer je hier als deelnemer aan de FNV Dienstendag op 12 april 2019 . Dit is dé dag over jouw persoonlijke ontwikkeling. Je kiest inspirerende workshops die je verder helpen in werk en privé. Jouw collega is welkom om kennis te maken met de FNV!
  • (om je van de laatste ontwikkelingen omtrent de FNV-Dienstendag op de hoogte te houden)