Welke jong professional wil er niet met een voorsprong beginnen op de arbeidsmarkt? Nadat je jarenlang aan je kennis hebt gespijkerd in je studie, zal het daar wel goed mee gesteld zijn. Toch is er meer dan kennis.

Hoe staat het met jouw drijfveren, wat zijn je specifieke kwaliteiten en talenten? Wat zijn je ontwikkelpunten als je aan het werk gaat? Het is goed om een compleet beeld te hebben van jezelf, al voordat je begint met werken? De FNV gaat jou hierin ondersteunen!

FNV Talent Tool

Voor de aftrap van de FNV Talent Tool wordt een bijeenkomst georganiseerd in samenwerking met Professionals FNV, FNV Jong en FNV Loopbaanadvies.

Het Tool is speciaal ontworpen voor jong professionals in de leeftijdscategorie van 17 tot en met 30 jaar, die (bijna) klaar zijn met hun studie, of in hun eerste baan zitten. In twee bijeenkomsten in Groningen werk je met andere jong professionals aan een aantal speerpunten:

  • Je drijfveren, inzicht in ervaring en kwaliteiten;
  • Talenten staan centraal: vind jouw kracht en excelleer in je (toekomstige) baan;
  • Kick-start in je carrière;
  • Gelukkig aan het werk

Dit zijn uitgangspunten voor de FNV Talent Tool. Deze staan centraal bij bijeenkomsten.

Na het volgen van deze bijeenkomst ken jij je eigen kwaliteiten en drijfveren. Hierdoor leer je je talenten in te zetten en je kunt je profileren op de arbeidsmarkt. Zo maak jij een kick-start in je carrière.

Waarom FNV Talent Tool?

De overgang van studie naar werk is niet altijd eenvoudig; als jong professional moet je je aanpassen aan de professionele wereld. Je moet ineens andere rol aannemen. Je bent immers niet meer de student die je tot nu toe was. Jezelf profileren in een dynamische arbeidsmarkt, waarin het netwerk een grote rol speelt, is soms lastig.

Veel werkgevers zoeken jong professionals met werkervaring. Hoe spring je eruit zonder ervaring? Wat is je Unique selling point? Wat zijn jouw unieke kwaliteiten en talenten?  Samen met de trainers van de FNV Talent Tool gaan wij jou helpen om jezelf neer te zetten op de arbeidsmarkt!

Vriendelijke groeten,

Dion Hoekstra
Alianne Westra
Poster voor het FNV Talent Tool

Houd me de hoogte van ontwikkelingen van de FNV Talent Tool

Er is een eerste startbijeenkomst van het FNV Talent Tool geweest. Je kunt je aanmelden voor de Pilot in Groningen