Toen Paul Huizinga hoorde dat hij boventallig verklaard zou worden bij de Deutsche Bank, meldde hij zich aan voor een Loopbaancheck in 1 dag.  De verschijning van Paul was opvallend; tot in de puntjes verzorgd. Op de vraag wat er moest gebeuren wilde hij ’s middags tevreden de deur uitgaan, glimlachte hij: ‘’Als ik weer mijn hart heb leren volgen!’’.
Paul heeft zijn hart weer leren volgen. Mariska Broekman tekende zijn bijzondere verhaal op.

Ik werk meer, verdien minder, maar ben veel gelukkiger

Ter voorbereiding op de Loopbaancheck omschreef Paul zijn droom als kind:
‘’Ik wilde altijd butler worden. Dat zag ik nooit als een onderdanige rol. Ik vind het nog steeds plezierig om mensen te “pamperen”. Daarbij weet ik dat ik een groot oog voor detail heb. In een winkel erger ik me er aan als het niet klantgericht is en er spullen onverzorgd bij liggen. Moet dan de neiging onderdrukken om dingen netjes neer te leggen of te veranderen’’.

Van amuses maken tot een vliegtuig kopen

Paul had een scala aan vragen: kom ik op mijn 54e nog ergens in vaste dienst? Ben ik ondernemer? Wat zou ik kunnen? Hoe vermarkt ik mijn vaardigheden? Wil ik mijn financiële vaardigheden terug zien in een nieuwe functie of focus ik op mijn interesses?
Even was Paul in de verleiding om de gebaande weg te vervolgen. Dat advies kreeg hij ook van veel mensen: anders word je ZP-er in de financiële dienstverlening. Ja…een logische optie, maar er gebeurde niets……zijn mimiek bleef neutraal. Aan het eind van de dag kwamen we uit op allerlei mogelijkheden in de gastvrijheidsbranche. Paul straalde en maakte na de loopbaancheck zijn ommezwaai!
“Doorslaggevend was iets te kiezen wat ik tot mijn 70e met veel plezier zou kunnen doen. Het scenario dat ik mezelf zag als een grijze muis, die elke dag dezelfde weg aflegde naar het werk, saai werk zou doen en zou aftellen tot pensioen benauwde me’’. De opleiding op de International Butler school was meer dan pittig: ‘’Een commando training was er niets bij’’, vertelt hij ‘’8 weken lang zit je intern, je dagen duren van 08:00 tot 22.00 uur. Een echte hard core opleiding!. Je leert alles. Van strijken tot amuses maken, van veiligheid tot logistiek, van een vliegtuig kopen tot tuinieren. Je kunt het niet zo gek bedenken of het zit in de cursus’’.

Angst ombuigen in energie

Na de opleiding begon Paul als butler bij een familie in Den Haag. Een tijd na de opleiding werd hij gebeld door de CEO van de opleiding. Deze nodigde hem uit voor een gesprek en vroeg hem les te geven en als recruiter te fungeren voor internationale klanten.
Paul lacht heeft nog nooit zo’n diverse baan gehad. Al die culturen, alle rijkdom in de wereld.
Hij stelt dat je altijd een keuze hebt, adviseert: “Kijk niet te veel achterom, naar wat je had en wat is geweest. Kijk naar de toekomst! Veel mensen hebben angst voor verandering. Probeer dit om te buigen in energie die je krijgt als je een nieuwe weg in slaat”.