Je bent de term vast wel eens tegengekomen: 21st century skills oftewel de vaardigheden die je in deze 21se eeuw nodig hebt om goed te kunnen functioneren in je werk en je privéleven. Die vaardigheden gaan verder dan techniek! Als ICT’er zit het met jouw digitale kennis wel snor. Maar hoe zit het met jouw vaardigheden in samenwerken met anderen, omgaan met social media en de regie houden over je werk en je leven? Kun jij goed omgaan met veranderingen?

Voor de antwoorden op die vragen organiseert FNV ICT inspirerende bijeenkomsten voor ICT’er: de ICT Meet Ups. Tijdens deze bijeenkomsten kun je kennismaken met verschillende workshops voor die 21st century skills en meteen netwerken met collega-ICT’ers. We organiseren ICT Meet Ups voor leden en niet-leden, dus neem gerust een collega mee!

In deze bijeenkomsten staan 5 thema’s centraal, die allemaal deel uitmaken van de vaardigheden die je in de ICT nodig hebt om je werk met plezier te (blijven) doen en evenwicht te vinden tussen werk en privé

Communiceren
Een goed gesprek voeren en effectief communiceren zijn belangrijke middelen om in contact te komen met andere mensen, zowel privé als in je werk. Wat zijn de ongeschreven regels in communicatie, wat helpt je verder in een gesprek, hoe pak je jouw ruimte daarin?
Sociale vaardigheden
Sociale vaardigheden hangen natuurlijk nauw samen met communiceren. Sociale vaardigheden gaan bijvoorbeeld over je gedrag in een vergadering of een gezamenlijk kantoor. Maar ook over hoe je een telefoon- of skypegesprek voert.
Mediawijsheid
Als ICT’er vind je vast moeiteloos je weg op social media. Maar wat zet jij er zelf op? En wat niet? Kritisch en bewust bezig zijn met digitale informatie, dat is waar mediawijsheid om draait.
Regie in eigen hand
Heb jij zelf de regie over je werk, je loopbaan en je privéleven? Het maken van keuzes, prioriteiten stellen en je aanpassen aan de levensfase waarin je zit zijn belangrijke vaardigheden.
Vermogen tot veranderen
Het vermogen om te veranderen is zeker voor een professional uit de ICT heel belangrijk. Het vak zelf verandert continu in een stroom van digitale innovaties. Maar ook de manier van werken verandert met nieuwe methodes zoals scrum, werken in internationale teams, thuiswerken en nog veel meer. Maar ook in je privéleven staat de tijd niet stil. Je krijgt te maken met ingrijpende zaken, zoals een verhuizing, relaties of het verlies van een dierbare. Kun jij gemakkelijk meebuigen met al die veranderingen?

Onze workshops
Je kunt tijdens de ICT Meet Up kennis maken met bijzondere workshops. Je kunt twee van de vier workshops volgen op een avond.

 • Een goed gesprek
  (Effectief) communiceren kun je leren.
 • Talent in beeld
  Ontdek welk talent uniek is voor jou en welke valkuilen, allergieën en uitdagingen daar bij horen.
 • Wijs in LinkedIn
  Maak een LinkedIn profiel dat het recht doet aan jou, je kennis en vaardigheden en ervaring.
 • Plezier in netwerken
  Netwerken is niet alleen heel nuttig, maar óók heel leuk! Tips en tricks daarvoor krijg je in deze workshop!

Inschrijven

Schrijf je hier meteen in voor één van onze ICT Meet Ups. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven kan tot uiterlijk 2 weken van tevoren.

Waar en wanneer?

Onze ICT Meet Ups starten om 17:30 (met een lichte maaltijd) en zijn rond 21:15 afgelopen.. Laat je contactgegevens achter en geef je voorkeur(en) aan.
 • De ICT Meet Ups vinden plaats op:
 • Als je (tijdelijk) geen werkgever hebt geef dan de sector waarin je werkzaam was of waarin je werkzaam wilt zijn.

Een goed gesprek (Effectief) communiceren kun je leren, bijvoorbeeld door contact te maken met open vragen. Goed luisteren, doorvragen, samenvatten en feedback geven komen allemaal aan de orde in workshop.
Talent in beeld Jouw talenten – ook wel kernkwaliteiten – zijn de specifieke sterktes die kenmerkend zijn voor jou. Kernkwaliteiten zijn de positieve punten die een ander als eerste over jou noemt. Bij kernkwaliteiten horen ook valkuilen, allergieën en uitdagingen. In deze workshop breng je die allemaal in kaart en neem van ons aan: dat wordt een hele leerzame ervaring!
Wijs in LinkedIn Jouw LinkedIn profiel is eigenlijk een openbaar cv, dat iedereen kan bekijken. In een korte workshop leer je hoe je profiel zo opzet, dat het recht doet aan jou, je kennis, vaardigheden en ervaring. Daarna ga je in kleine groepjes elkaars profiel bekijken, bespreken en zo nodig verbeteren.
Plezier in netwerken Netwerken is niet alleen heel nuttig, maar óók heel leuk! Je bouwt een netwerk door gebruik te maken van social media. Maar ook door jezelf te presenteren in gezelschap en contact te leggen met anderen. Tips en tricks daarvoor krijg je in deze workshop!