Je bent de term vast wel eens tegengekomen: 21st century skills oftewel de vaardigheden die je in deze 21se eeuw nodig hebt om goed te kunnen functioneren in je werk en je privéleven. Die vaardigheden gaan verder dan techniek! Als ICT’er zit het met jouw digitale kennis wel snor. Maar hoe zit het met jouw vaardigheden in samenwerken met anderen, omgaan met social media en de regie houden over je werk en je leven? Kun jij goed omgaan met veranderingen?

Voor de antwoorden op die vragen organiseert FNV ICT inspirerende bijeenkomsten voor ICT’er: de ICT Meet Ups. Tijdens deze bijeenkomsten kun je kennismaken met verschillende workshops voor die 21st century skills en meteen netwerken met collega-ICT’ers. We organiseren ICT Meet Ups voor leden en niet-leden, dus neem gerust een collega mee!

In deze bijeenkomsten staan 5 thema’s centraal, die allemaal deel uitmaken van de vaardigheden die je in de ICT nodig hebt om je werk met plezier te (blijven) doen en evenwicht te vinden tussen werk en privé

Communiceren
Een goed gesprek voeren en effectief communiceren zijn belangrijke middelen om in contact te komen met andere mensen, zowel privé als in je werk. Wat zijn de ongeschreven regels in communicatie, wat helpt je verder in een gesprek, hoe pak je jouw ruimte daarin?
Sociale vaardigheden
Sociale vaardigheden hangen natuurlijk nauw samen met communiceren. Sociale vaardigheden gaan bijvoorbeeld over je gedrag in een vergadering of een gezamenlijk kantoor. Maar ook over hoe je een telefoon- of skypegesprek voert.
Mediawijsheid
Als ICT’er vind je vast moeiteloos je weg op social media. Maar wat zet jij er zelf op? En wat niet? Kritisch en bewust bezig zijn met digitale informatie, dat is waar mediawijsheid om draait.
Regie in eigen hand
Heb jij zelf de regie over je werk, je loopbaan en je privéleven? Het maken van keuzes, prioriteiten stellen en je aanpassen aan de levensfase waarin je zit zijn belangrijke vaardigheden.
Vermogen tot veranderen
Het vermogen om te veranderen is zeker voor een professional uit de ICT heel belangrijk. Het vak zelf verandert continu in een stroom van digitale innovaties. Maar ook de manier van werken verandert met nieuwe methodes zoals scrum, werken in internationale teams, thuiswerken en nog veel meer. Maar ook in je privéleven staat de tijd niet stil. Je krijgt te maken met ingrijpende zaken, zoals een verhuizing, relaties of het verlies van een dierbare. Kun jij gemakkelijk meebuigen met al die veranderingen?

Onze workshops
Je kunt tijdens de ICT Meet Up kennis maken met bijzondere workshops. Je kunt twee van de drie workshops volgen op een avond.

  • Een goed gesprek
    (Effectief) communiceren kun je leren.
  • Wijs in LinkedIn
    Maak een LinkedIn profiel dat het recht doet aan jou, je kennis en vaardigheden en ervaring.
  • Plezier in netwerken
    Netwerken is niet alleen heel nuttig, maar óók heel leuk! Tips en tricks daarvoor krijg je in deze workshop!

Inschrijven

Schrijf je hier meteen in voor één van onze ICT Meet Ups. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven kan tot uiterlijk 1 dag van tevoren.

Waar en wanneer?