Intervisie is een waardevolle methode om te werken aan de ontwikkeling van jouw vaardigheden, inzichten, bewustwording en beroepshouding. Bij intervisie nodig je elkaar uit tot zelfreflectie,  ondersteun je elkaar, vergroot je je deskundigheden, en leer je voortdurend van praktijkervaringen van en met elkaar (ondersteunen, leren, adviseren).

Intervisie in kleine groepen, veilige omgeving

Intervisie is een regelmatig gestructureerd overleg van een kleine groep gelijkwaardige professionals waarin vragen over het eigen functioneren centraal staan. Om beurten brengen de deelnemers een case in. Een case is een situatie of gebeurtenis die zich heeft voorgedaan op je werk en waarover je vragen hebt. Je wilt de gebeurtenis onderzoeken om te kijken of alternatief gedrag of andere vaardigheden de volgende keer mogelijk zijn. Dit alles met als doel je werk prettiger, beter, steviger, plezieriger te kunnen doen.

FNV als partner

Je kent FNV natuurlijk als vakbond die cao’s afsluit of sociale plannen. Maar FNV is méér. In de workshops van Professionals FNV ontmoet je gelijkgestemden die samen een thema verkennen en vaardigheden oefenen.  Zo werk je aan je eigen ontwikkeling samen met andere FNV leden.  Intervisie is daarop een mooie aanvulling. Hoe waardevol intervisie kan zijn lees je hierboven.

Professionals FNV denkt dat intervisie goed aansluit op het andere ontwikkelaanbod. Het gaat hier ook om samen leren, samen groeien. We streven naar intervisie groepen door het hele land, in de vakbondshuizen van FNV. Daar zijn er in iedere regio een aantal van. Zo houden we het reizen zoveel mogelijk beperkt en kun je in jouw eigen regio meedoen met intervisie.

Meedoen?

Eerst proberen we intervisie uit als instrument om werknemers te ondersteunen. We doen daartoe een aantal pilots. Weet jij nu al dat intervisie jou kan helpen sterker te staan in je beroepspraktijk? We kunnen niet garanderen dat we heel snel intervisiegroepjes kunnen samenstellen op regionaal niveau, maar we doen ons best.
Meld je hieronder aan.

Aanmelden algemene Intervisie

Laat je contactgegevens achter zodat we contact kunnen opnemen.
  • Om evenwichtige intervisie groepen te formeren is het goed om deze informatie te verstrekken. Als je (tijdelijk) geen werkgever hebt geef dan de sector waarin werkzaam was of waarin je werkzaam wilt zijn.
  • LEDENVOORDEEL

    Alleen leden van FNV kunnen deelnemen aan workshops. Nog geen lid? Meld je nu online aan en maak de eerste 4 maanden vrijblijvend kennis met FNV voor € 25,-.