De FNV zoekt mensen die het leuk vinden om vrijwillig één of meerdere intervisie groepen te begeleiden. Word jij warm van het begeleiden van groepen en ligt jouw hart bij het ondersteunen van mensen in hun eigen ontwikkeling in het werk, dan is het begeleiden van een nieuw te starten intervisie groep misschien iets voor jou.

Jouw inzet

Je begeleidt vier tot vijf keer een startende intervisiegroep. Je draagt zorg voor het proces van kennismaken, het scheppen van een veilige en- lerende omgeving en het aandragen en oefenen met verschillende methodieken van intervisie. De eerste keren neem jij de leiding. Daarna ben je wel aanwezig, maar laat je de groep de eigen intervisie vormgeven. Na afloop evalueer je met hen, geeft tips en handvatten.
De keer daarop vervul je dezelfde rol. Daarna laat je de groep los en zorgen zij voor hun eigen intervisie proces.
Jij bent wel bereikbaar mocht je groep vastlopen of tóch nog iets langer ondersteuning nodig heeft.
De intervisie groepen komen online bij elkaar of, zodra dat weer kan, in de vakbondshuizen van FNV verspreid over het land.

Jouw tijdsinvestering

Het begeleiden van één intervisiegroep kost je ongeveer 5 keer 1,5 uur over een periode van pakweg 6 maanden. Eén intervisiesessie duurt ongeveer 1,5 uur en als je de groep 5 keer begeleid, komt dat neer op een tijdsinvestering van 7,5 uur. De frequentie van de sessies zal ongeveer eens in de 5 weken zijn.
Na het begeleiden van één groep kun je de volgende gaan begeleiden maar je kunt natuurlijk ook meerdere groepen tegelijk begeleiden.

Jouw training

Voordat je aan de slag gaat als intervisie begeleider word je door ons getraind. Die training is ook online, tenzij het weer op locatie kan. Jaarlijks is er een dag voor intervisie begeleiders waarin je (vervolg)training wordt aangeboden en intervisie. Je investeert dus ook in je eigen ontwikkeling en leert veel mensen kennen, zowel deelnemers als je collega begeleiders.
Interesse? Vul dit formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Aanmelden begeleider Intervisie

Laat je contactgegevens achter zodat we contact kunnen opnemen.