Bij intervisie komt een kleine groep gelijkwaardige professionals regelmatig bij elkaar, om te praten over hun eigen functioneren. Bij intervisie nodig je elkaar uit tot zelfreflectie, ondersteun je elkaar en leer je voortdurend van praktijkervaringen van en met elkaar.

Intervisie sluit naadloos aan op de filosofie Professionals FNV, die zich richt op samen leren, samen groeien. En precies daarom start Professionals FNV nu samen met FNV Onderwijs en Onderzoek een pilot voor universitair docenten met een tijdelijke aanstelling.

Bij de UvA, de UU en de VU werken veel docenten met een tijdelijke aanstelling. Veel van deze docenten hebben nog weinig ervaring met het geven van colleges en het begeleiden van studenten. Deelnemen aan een intervisiegroep geeft je dan houvast: je kunt met collega’s sparren en vragen stellen, zonder daarop afgerekend te worden. Ook is een intervisiegroep dé plek om te ontdekken waar jij op je best zou zijn.

DE OPZET

Jouw intervisiegroep, die bestaat uit universitair docenten, krijgt drie of vier keer begeleiding van een ervaren coach en wordt op den duur helemaal zelfsturend. De begeleider leert de groep om zelf intervisie toe te passen. De groep bepaalt zelf de onderwerpen, welke methodiek wordt ingezet en de frequentie van samenkomen.

DEELNEMEN AAN DE PILOT INTERVISIE

FNV Onderwijs en Onderzoek nodigt docenten van de UvA, de UU en de VU uit om deel te nemen aan onze pilot intervisie. Je hoeft geen lid te zijn van FNV om deel te nemen aan een intervisiegroep. Inschrijven kan via het onderstaande formulier.

Aanmelden universiteiten

Laat je contactgegevens achter zodat we contact kunnen opnemen.
  • voor evenwichtige samenstelling van groepen