Vrouwen kunnen vaak goed onderhandelen. Zij vertrouwen meer op hun intuïtie dan mannen. Mannen zeggen over intuïtie dat die minder van belang zou zijn dan een verantwoorde interpretatie van objectieve gegevens. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat alle succesvolle mensen, dus mannen én vrouwen, sterk op hun intuïtie vertrouwen. Het is dus handig om de boodschap van ‘je stemmetje van binnen’ te vertrouwen en te waarderen. Hoe doe je dat?

Intuïtie kan je veel vertellen. Luisteren levert je veel op!

Innerlijke stem, voorgevoel, onderbewuste of zesde zintuig, allemaal verschillende termen voor hetzelfde: intuïtie. Je intuïtie waarschuwt je als een overeenkomst net niet helemaal oké is. Of om toch door te gaan al lijkt de deal niet helemaal wat je had bedacht.

Je onderbewuste komt voort uit het limbisch systeem en de hersenstam. Het limbisch systeem is de bron van motivatie en heftige emoties zoals agressie en angst. Samen met de hersenstam zijn dat de oudste delen van onze hersenen. Ze zijn in de evolutie het eerst tot stand gekomen, en dus ook het verst ontwikkeld.

Waarschuwingen

Ons onderbewustzijn is vooral goed in het versturen van waarschuwingen. Bijvoorbeeld voor verkeerde beslissingen die je anders wél zou nemen. Maar om echt goed te luisteren naar je onderbewuste moet je even een pauze nemen. Soms is iets ontspannends nodig zoals sporten of vissen. Sommige mensen hoeven alleen maar een paar minuten stil te zitten. Je kunt jezelf trainen beter te luisteren naar je innerlijke stem. Door te trainen zul je deze boodschappen steeds vaker krijgen en ze zullen ook duidelijker worden. Het nadeel van het gebruiken van je innerlijke kompas is dat je niet kunt motiveren via welke stappen je tot je nieuwe opvatting bent gekomen. Je kunt het dus niet op een logische manier uitleggen. Dat logische proces, dat zich trouwens wel in je onderbewuste afspeelt, gaat te snel en er worden te veel gegevens bij gebruikt om een rationele verklaring te kunnen geven.

Je  intuïtie geeft je betrouwbare boodschappen

Luide, duidelijk boodschappen van je onderbewustzijn zijn heel bijzonder en bijna altijd betrouwbaar. Zo kan je onderbewuste je bijvoorbeeld de boodschap geven dat je onderhandelingspartner ‘niet te vertrouwen’ is. Negeer deze boodschap niet, maar stel bijvoorbeeld clausules op in een contract die je beschermen wanneer het misgaat.

Als je onderbewuste je de boodschap geeft om een bepaalde overeenkomst niet te sluiten moet je de onderhandelingen stoppen. Ontspan je, denk na over de boodschap. Je onderbewuste zal je een gedetailleerder bericht sturen of je bewustzijn zal de logica ervan ontdekken.

Luisteren naar je onbewuste maakt je gelukkiger!

We kennen het allemaal wel; je staat bij de kassa om je aankoop af te rekenen en je hebt eigenlijk al spijt. Meteen stoppen dus. Pas je gedrag aan de boodschap aan.
Oefen erin om te luisteren naar je onbewuste. Het is een van de belangrijkste stemmen in je leven. Mensen die beter luisteren naar hun innerlijke stem zijn altijd gelukkiger met hun beslissingen dan mensen die dat niet doen.