Stel je voor: 37 workshops waarvan je er 4 mag kiezen. Daarmee had Professionals FNV het zijn bezoekers wel aantrekkelijk maar niet gemakkelijk gemaakt. Bij mij sloeg de keuzestress toe. Hoe maak ik uit 37 pakkende titels met elk vier tot acht regels wervende tekst de beste keuze? Keuzestress dus. Ik heb de pagina twee maal bekeken en merkte dat ik het maken van een keuze aan het uitstellen was. Toen viel mijn oog op ‘Hoe haal ik mijn doelen’. Daar las ik de belofte dat alle deelnemers elkaar helpen om bewust te worden van de wérkelijke reden van dat uitstelgedrag. Check ✓; die past bij mij!

Er valt wat te kiezen bij de FNV. keuzestress

Na mijn verslag van een ICT Meet Up nam ik me voor ook een artikel over deze proeverij te maken. Daarmee was de workshop waarin ik kan leren hoe je storytelling kunt inzetten om de aandacht van de lezer vast te houden een prima keuze. De trainingen ‘Vrienden worden met jou’ en ‘Vind je veerkracht’ maakten mijn viertal keuzes compleet.

Kippenhok

Van vorige jaar herinnerde ik me dat het mogelijk was dat workshops vol kunnen raken. Daarom besloot ik bijtijds voor de deur van mijn eerste keus Storytelling te gaan staan. Een goede beslissing want er stonden slechts acht stoelen. Met uiteindelijk rond de twintig deelnemers was er daarbij geen ruimte meer voor een schrijfoefening. Er was wel tijd voor een andere oefening. Gebruik een anekdote om jezelf verhalend voor te stellen aan je buur. Door toeval was mijn gesprekspartner net als ik softwaretester in een carrièreswitch. Een leuk gesprekje. Het geluidsniveau van een kippenhok werd ruim gehaald met twintig mensen in deze kleine ruimte.

Trial & error of keuzestress

Blijkbaar is het lastig vrede te sluiten met mijn innerlijke criticus. Ik liep binnen bij de training ‘Vrienden worden met jou’ over dit onderwerp. En had gelijk door dat ik dit vorig jaar op de proeverij ook al had bezocht. Mijn alternatief ‘Vind je veerkracht’ zat inmiddels vol. Daarom ging ik door naar ‘Gewoon doen’. Een combinatie van formuleren wat je eigenlijk graag wilt en je belemmeringen. Door deze op papier rond te laten gaan kon je profiteren van de wijsheid van de groep. Daarbij kwam ik er achter dat ik mijn hulpvraag niet scherp genoeg geformuleerd had. Ik kreeg namelijk veel tips die ik al toepas. Ook dat is voor mij de proeverij: ervaren dat een uurtje te kort is voor trial & error.

uit mijn Comfort Zone

In ‘Hoe haal ik mijn doelen’ was er na een beetje theorie ruimte om twee maal te oefenen met een deelnemer voor de rest van de groep. Nadat ik het proces met deelnemer één had meegemaakt besloot ik uit mijn comfort zone te komen. Door me aan te bieden als tweede vrijwilliger heb ik er meer van geleerd. Bijvoorbeeld dat ik beter in kaart moet brengen welke potentiële werkgevers er zijn. En dat ik dat binnen twee weken wil gaan doen.

Openhartigheid


Dat het een intensieve sessie was geweest, merkte ik door mijn gedaalde energieniveau in de laatste workshop ‘Vind je veerkracht’. Daarin zat ik met lotgenoten van (dreigend) verlies van werk. Mede door de openhartigheid van de gehele groep weer een nuttig voorproefje. Ook deze training kan je op reguliere basis bij de FNV in een halve dag volgen.

De middag werd afgesloten met een borrel. Daar heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om bij te praten. Met bekenden van de ICT Meet Up en een collega die ik als introducee had meegenomen. Daarmee had ik gelijk de highlights van workshops die ik door het grote aanbod niet heb kunnen volgen.

Deze blog werd geschreven door Huub Sweerts.