18 mei 2020: Leven in balans.

Iedereen ervaart wel eens onbalans in zijn leven. Als je een zware tijd hebt op het werk, of je baan verliest. Als je een periode moet mantelzorgen, zelf ziek bent geweest of een kind gekregen heb. Allerlei levensgebeurtenissen kunnen ervoor zorgen van je uit balans raakt. Met alle risico’s die daarbij horen: stress of burn-out liggen op de loer.

Het wordt dan zo gemakkelijk gezegd: werk en privé moeten weer in balans komen. Een beetje minder werk betekent een beetje meer vrije tijd, en klaar is Kees.

De workshop: leven in balans

Maar zo eenvoudig is het niet. Wanneer de balans verstoord is, is de oplossing niet alleen te vinden door een beetje minder te werken of wat meer te gaan sporten. Het is ingewikkelder dan dat: je leven bestaat uit verschillende levensgebieden die elkaar beïnvloeden. Denk aan: relaties, vrije tijd, huishouden, gezondheid, regelzaken… Goed zorgen voor jezelf is goed zorgen voor al die gebieden.

Overzicht, inzicht, uitzicht

In deze workshop gaan we kijken naar je leven als één geheel. We kijken intensief naar alle levensgebieden, en ontdekken welke gebieden energie geven, omdat ze prettig of inspirerend zijn. En welke gebieden je juist energie kosten. Door overzicht te krijgen over je leven als één geheel, ontstaat inzicht: waar wringt bij jou de schoen? Waar is de oplossing voor jouw onbalans te vinden? Aan het einde van de workshop ga je met een toekomstplan naar huis: dat geeft uitzicht op meer balans in je leven.

Voor wie?
Iedereen die in meer of mindere mate onbalans ervaart, of onbalans wil voorkomen
Door wie: Yvonne Muiser, trainer bij de FNV Kaderacademie en specialist
WorkLife-balance
Hoe?
We werken met de Huis van je Leven ©Methode, een heel praktische en interactieve werkwijze, waarin je veel leert van elkaar maar jouw vragen centraal staan.