De loopbaancheck van Professionals FNV

Wil jij een loopbaancheck doen maar is dat niet in ’n cao of bedrijfsregeling vastgelegd?
Een optie is om onze ‘algemene’ loopbaancheck te doen. Je kunt de check zelf betalen.
Misschien kun je ook in overleg met je leidinggevende nagaan of jouw bedrijf deze check wil betalen.
We kennen veel voorbeelden van werknemers die na overleg met hun leidinggevende de loopbaancheck konden doen.

Er zijn maar liefst 8 modules waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van jouw loopbaanvraag. Wat je ook kiest, jij wordt individueel begeleid door een loopbaanadviseur/coach die samen met jou inzoomt op jouw loopbaanvraagstuk(ken). Weet je niet welke module op dit moment het beste bij jouw vraag past? In een telefonische intake bespreek je met je coach welke module op dit moment het best bij je past. Dit zijn de modules.

Module 1. Talent in kaart

Voor iedereen die vragen heeft op het gebied: Waar ligt mijn talent? Waarvan krijg ik energie? Wat gaat mij makkelijk af? Wat is mijn toegevoegde waarde?
Tijdens dit dagdeel onderzoek je samen met een talentencoach je voorkeursgedrag (DISC onderzoek), keuzegedrag, motiverende omstandigheden, patronen in je CV en voorkeursactiviteiten. Wat heb je te bieden en wat maakt dat je je als een vis in het water voelt?
Aan het eind maak je samen met de Talentencoach een mind map, zodat je met een samenvatting naar huis gaat. Je ontvangt daarnaast een omschrijving van je DISC profiel.
Tijdsinvestering: dagdeel 3,5 uur (inclusief telefonische intake).
Locaties: Zwolle, Deventer, Arnhem (en binnenkort: Den Haag). Jij reist naar de locatie van de coach.
Tarief : € 625,00 euro (inclusief btw) voor leden.
Meer informatie over module 1? Mail naar: professionals@fnv.nl

Module 2. Talent vertaald

Deze module kun je kiezen als je zicht hebt op je Talent.
Heb je vragen zoals: Wat kan ik met mijn Talent? Waar komt mijn talent het beste tot zijn recht? Welke nieuwe uitdaging past bij mij en in welke setting? Kies dan voor de module Talent vertaald.
Van te voren ontvang je een blad waarop je je kwaliteiten, achtergrond, wensen en voorkeuren kunt noteren.
Samen met de talentencoach maak je de vertaalslag van eigen kwaliteiten & ervaring naar nieuwe mogelijkheden. Mogelijkheden kunnen nieuwe functies, een andere setting of opleiding zijn. Ook besteden we aandacht aan welke stappen er genomen kunnen worden. Wat is al haalbaar en wat moet verder uitgezocht worden?
Samen met de Talentcoach maak je een mind map met opties & vervolgstappen.
Tijdsinvestering: dagdeel 3,5 uur (inclusief telefonische intake).
Locaties: Zwolle, Deventer, Arnhem (en binnenkort: Den Haag). Jij reist naar de locatie van de coach.
Tarief : € 625,00 euro (inclusief btw) voor leden.
Meer informatie over module 2? Mail naar:  professionals@fnv.nl

Module 3. Talent in actie

Je weet wat je kunt en wat belangrijk voor je is. En nu? Hoe zet je daadwerkelijk stappen? Waar kun je beginnen? Hoe zet je die eerste stap en wat is daarvoor nodig. We nemen eventuele obstakels/belemmeringen onder de loep en kijken hoe je deze kunt omzetten zodat je wel stappen kunt ondernemen.
Tijdens deze module gaan we in op items als: Wat past er bij je? Wat werkt goed en wat belemmerd? Bij talent in actie kun je sparren met de talentencoach over hoe jouw opties haalbaar kunnen worden.
Tijdsinvestering: 1,5- 2 uur en 1 keer telefonische nazorg, totaal: 2,5 uur.
Locaties: Zwolle, Deventer, Arnhem (en binnenkort: Den Haag). Jij reist naar de locatie van de coach.
Tarief: € 455,00 euro (inclusief btw) voor leden.
Meer informatie over module 3? Mail naar: professionals@fnv.nl

Module 8 is een samenvoeging van de modules 1,2 en 3.

Module 4. Talent en ondernemerschap

Je wilt graag een volgende stap maken in je loopbaan en twijfelt tussen een functie in loondienst of een eigen onderneming.
Je hebt vragen als: Is ondernemerschap iets voor mij? Wat kan ik wel en niet? Wat komt er kijken bij ondernemerschap? Wat moet ik allemaal uitzoeken?
We brainstormen over je mogelijkheden. We analyseren waar je krachtig in bent in ondernemerschap en waar je nog verder in kunt groeien (of hoe je dit slim kunt oplossen). Je maakt het DISC gedragsonderzoek en kijkt wat je goed in kunt zetten in je onderneming.
Tijdens deze module word je begeleid door een ondernemer.
We maken samen een mind map zodat je vanuit hier stappen kunt zetten. Daarnaast krijg je een visueel format van een Business plan op 1 A4 mee.
Tijdsinvestering: 2,5 uur
Locaties: Zwolle, Deventer, Arnhem (en binnenkort: Den Haag). Jij reist naar de locatie van de coach.
Tarief: € 535,00 euro (inclusief btw) voor leden.
Meer informatie over module 4? Mail naar: professionals@fnv.nl

5. Duurzame inzetbaarheid & vitaliteit

Fit zijn op je werk, maar ook thuis komen met energie over. Wat maakt dat dat het soms niet lukt? Waar vallen keuzes te maken? Hoe kun je beter letten op je eigen energiebalans. Wat helpt daarbij en wat moet je vermijden? Met behulp van een aantal oefeningen en een interview breng je in kaart hoe je je eigen duurzame inzetbaarheid vorm kunt geven. De coach onderzoekt, analyseert en geeft tips.

Hoe zorg je ervoor dat je energie houdt tijdens en buiten je werk? We werken regelmatig onder druk en besteden doorgaans veel tijd aan ons werk.
Positieve druk kan zorgen voor flow, benutten van je talent en veel voldoening. Teveel druk werkt averechts; het zorgt ervoor dat je verstrakt of leegloopt. Dit is niet alleen nadelig voor je functioneren, maar ook voor je welzijn. Hoe zorg je ervoor dat je invloed houdt op je eigen energie balans?

Tijdens deze module neem je samen met een haptonoom verschillende manieren van invloed houden onder de loep. Samen maak je de vertaalslag naar welke manier bij jou past. Het varen van je eigen koers kost je het minst energie en levert je het meeste. Deze module geeft je inzicht en praktische handvatten. Door bewust te zijn van jezelf en je manier waarop jij op je omgeving reageert, krijg je meer keuzevrijheid en meer invloed op je vitaliteit.

In dit dagdeel werken we met verschillende werkvormen. Naast het gesprek ervaar je diverse oefeningen. Op deze manier maak je gebruik van je lichaamssignalen en wat jij er mee kunt.
Tijdsinvestering: 2,5 – 3 uur.
Locatie is Deventer.
Tarief: € 575,00 euro (inclusief btw) voor leden.
Wil je even helemaal los komen? Buiten kantoor, in de natuur? Dan hebben we een buiten locatie in Olst (Oost Nederland). Deze 2 modules worden daar aangeboden:
Meer informatie over module 5? Mail naar: professionals@fnv.nl

6. Waar zit mijn energielek? (2,5 – 3 uur)

Je bent best tevreden over je werk, maar op één of andere manier kost het je meer energie dan het je oplevert. Je komt moe thuis en komt onvoldoende toe aan dingen die je belangrijk vindt buiten je werk. Ergens lek je energie, maar je weet niet zo goed waar dat is en hoe je dat aan kunt pakken.
Met behulp van systemisch werk in de bijzondere Vinca-tuin gaan we jouw situatie op het werk in beeld brengen. We gaan als het ware droog oefenen en kijken hoe je meer grip op jouw energiehuishouding kunt krijgen.
Deze module zal je totaal andere inzichten geven op jouw werksituatie. Je zult daadwerkelijk ervaren hoe het is om meer grip op je energie te krijgen en aan de hand van die ervaring is het straks niet meer moeilijk om in het echt stappen te zetten.
Tarief: € 495,00 (inclusief btw) voor leden.
Meer informatie over module 6? Mail naar: professionals@fnv.nl

7. Hoe krijg ik meer regie? (2,5 – 3 uur)

Jouw agenda wordt voornamelijk door anderen ingevuld en soms heb je het gevoel dat je ongestructureerd aan het rennen en vliegen bent. Je hebt al van alles geprobeerd om de regie terug te pakken, maar het lukt steeds maar niet.
In de Vinca-tuin ben je even helemaal los van alle hectiek. We gaan linken leggen tussen het systeem van jouw werk en jouw systeem van herkomst. Dat klinkt misschien gek, maar die linken zijn er ongetwijfeld en die verhinderen jou om de regie te pakken. Door inzichten in waar jij vandaan komt, kun je op een andere manier naar je werksituatie kijken en actie nemen. Deze module gaat je in staat stellen om meer regie te krijgen op de manier waarop je je werk doet.
Tarief: € 495,00 (inclusief btw) voor leden.
Meer informatie over module 7? Mail naar: professionals@fnv.nl

8. De loopbaancheck in één dag Modules 1,2 &3 samen:

Talent in Kaart, Talent Vertaald en Talent in Actie.
Wil je meters maken? Dan is de uitgebreide loopbaan dag iets voor jou (ongeveer 6-7 uur).
Je doorloopt de modules 1, 2 en 3 met de focus op jouw loopbaanvragen. Van tevoren krijg je huiswerk en neem je je vragen telefonisch door met jouw coach.
Locatie: verspreid in het land op kantoren van FNV.
Tarief: € 1695,00 (inclusief btw) voor leden.
Meer informatie over module 8? Mail naar: professionals@fnv.nl