Met Aegon is afgesproken dat werknemers een loopbaancheck kunnen doen. Hieronder lees je hoe de loopbaancheck voor Aegon medewerkers eruit ziet en hoe je je kunt aanmelden.

De loopbaancheck van FNV Finance

De loopbaancheck wordt uitgevoerd door SWA HR Diensten, partner van FNV. Kies je voor FNV Finance dan bestaat de check uit twee onderdelen: een loopbaanonderzoek en een persoonlijk adviesgesprek. Dit vormt de basis voor een aanvraag uit het ontwikkelbudget.

Loopbaanonderzoek

Ter voorbereiding van het onderzoek en adviesgesprek is er een telefonisch intake waarbij wederzijds kennis wordt gemaakt. In dit gesprek wordt je ook uitgelegd uit welke onderdelen het onderzoek bestaat en hoe je dat moet uitvoeren. Dit kun je zelf inplannen en uitvoeren. Daar krijg je ongeveer 2 weken de tijd voor. We sluiten het gesprek af met het maken van een afspraak voor het adviesgesprek.
Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Het invullen van een persoonlijke vragenlijst
  • Twee opdrachten die je aanzetten om na te denken over je ambities en kwaliteiten
  • Het invullen van een test, digitaal. Je ontvangt meteen het resultaat. Ter onderbouwing, en als naslagwerk, ontvang je een helder en inspirerend boek.

 

Adviesgesprek

Kern van de loopbaancheck is een 2 uur durend gesprek met een professionele loopbaanadviseur. In dit gesprek wordt nagegaan of je de ambitie hebt om je verder te ontwikkelen, in welke richting en welke kwaliteiten je kunt en wilt inzetten. Daarbij worden de resultaten uit het onderzoek en van de loopbaanindicator besproken. Er wordt gekeken naar de sterke en zwakke kanten van je profiel en naar de mogelijkheden die jij hebt. Samen met jou wordt een actieplan opgesteld: welke loopbaan-doelen stel jij jezelf en welke stappen ga en wil je daarvoor zetten. Daarin wordt ook meegenomen of en welke aanvullende scholing of training gewenst is.
Dit vormt dan uiteindelijk de basis om een aanvraag voor het ontwikkelbudget van Aegon in te dienen.

De stappen

– Je maakt een keuze voor een loopbaanbureau, in dit geval FNV Finance/SWA HR Diensten
– Hierna vul je de loopbaanindicator van Dilemma in. Daar komt een rapportage uit: deze is persoonlijk, je bent zelf eigenaar van de   rapportage en jij voert de regie over wie deze mag inzien;
– Na de aanmelding volgt er een telefonische intake;
– Na deze telefonische intake stuur je de rapportage van de loopbaanindicator naar de loopbaanbegeleider;
– Na deze telefonische intake én de rapportage krijgt je een vragenlijst toegestuurd, opdrachten en een test: de afspraak voor het  adviesgesprek wordt gemaakt;
– Je maakt de opdrachten en stuurt deze voor het adviesgesprek naar de loopbaan begeleider;
– Er volgt een adviesgesprek van 2 uur;
– Je dient een aanvraag in voor een ontwikkelbudget;
– Uitvoering van jouw ontwikkelplan.

Privacy

Al jouw gegevens zijn persoonlijk, vertrouwelijk en blijven jouw eigendom. Je bepaalt zelf naar wie wat gestuurd mag worden. Privacywetgeving en Bescherming persoonsgegevens zijn van toepassing.

FNV Finance en SWA HR Diensten

FNV Finance heeft de uitvoering van de gesprekken in handen gegeven van SWA HR Diensten.
De loopbaanadviseurs hebben allen een universitaire opleiding in de sociale wetenschappen en ruime ervaring in de praktijk.
SWA HR Diensten is een dienstverlener die al ruim 28 jaar actief is op de markt en veel ervaring heeft in het voeren van onder andere loopbaanadviesgesprekken. Meer informatie is te vinden op www.fnv.nl   en op www.swahrdiensten.nl. Telefonische informatie is te krijgen via nummer: 030-2326140. Vraag naar de heer drs. Frans Bergman.

 

Aanmelden

Stuur een mail naar: info@swahrdiensten.nl
of meld je hieronder aan:

Aanmeldformulier loopbaancheck

  • Om na te gaan onder welke cao, sector of bedrijfsafspraak deze loopbaancheck valt.
  • van belang zodat de coach zich kan voorbereiden
  • Om plaats vast te stellen waar we de loopbaancheck houden.
  • Date Format: DD slash MM slash YYYY