(subsidie mogelijk voor tot 1-7-2019)

De ontwikkelingen op de ICT arbeidsmarkt gaan steeds sneller. Zit jij nog op de juiste plek en sluiten jouw vaardigheden en competenties nog aan op je huidige functie? Zouden deze competenties misschien beter tot hun recht komen in een andere functie? Een Loopbaanadvies, speciaal voor jou als ICT’er, geeft antwoord op deze vragen.

Waarom een ICT Loopbaanadvies?

Welke vaardigheden moet ik ontwikkelen voor de arbeidsmarkt van nu? Naar welke ICT-functie zou ik kunnen overstappen? Waar zit ik het beste om mijn plek? Met het ICT Loopbaanadvies onder begeleiding van een coach met kennis van de ICT arbeidsmarkt krijg je antwoord op deze vragen.

Waar bestaat een ICT loopbaanadvies uit?

De doorlooptijd van het gehele traject bedraagt 4 à 5 weken, en bestaat uit de volgende stappen:

1. De intake: kennismaking en verwachtingen

Je start met een telefonische intake, om kennis te maken met een persoonlijke coach. Je spreekt verwachtingen uit en krijgt informatie (toegestuurd). De loopbaancoach is op de hoogte van de laatste ontwikkeling op de ICT-arbeidsmarkt, doorbreekt patronen, zorgt voor een reëel perspectief en maakt keuzes bespreekbaar. Na afloop is duidelijk wat jouw talenten en drijfveren zijn. Zijn jou ontwikkelmogelijkheden helder en ben je in staat om een volgende stap te zetten.

2. Online assessment: waar sta je en waar wil én kun je heen?

Je coach stuurt je informatie toe per mail, zodat je zelf aan de slag kunt met de ICT LoopbaanVerkenner: een online assessment, waaruit jouw persoonlijkheid, voorkeuren/interesses, vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden naar voren komen. Dit levert voldoende gespreksstof op voor jou en je coach. Vervolgens geeft de LoopbaanVerkenner inzicht in jouw persoonlijkheid, competenties, ambities en ontwikkelmogelijkheden. Met je coach kun je ook verkennen hoe goed jij past in verschillende ICT functies.

3. Ontwikkelgerichte coaching: de kortste weg naar het doel.

Samen met je coach bespreek je het resultatenrapport. Wat zie je hierin terug? En wat betekent dit? Welke mogelijkheden brengt dit met zich mee? En welke stappen kun je hiervoor zetten? In de drie coachgesprekken zal worden gekeken naar 21e Eeuwse vaardigheden en doorgroeimogelijkheden. De coach zal je in dit gesprek zoveel mogelijk eigen regie stimuleren en, mits gewenst, een goed gesprek binnen de organisatie. In de coachgesprekken is de adviseur een goede gesprekspartner betreffende de laatste ontwikkeling op de ICT-arbeidsmarkt, worden patronen doorbroken en wordt er gewerkt aan een reëel perspectief.

4. In combinatie met externe opleidingen

Het loopbaanadvies traject is te combineren met het volgen van een externe opleiding.

Tijdelijke subsidie op opleiding

Op dit moment kan er gebruik gemaakt worden van een tijdelijke subsidie regeling die de Stichting CA-ICT heeft gekregen van het Agentschap SZW. Door gebruik te maken van deze mogelijkheid, kost het Loopbaanadvies ICT € 600, – in plaats van € 1.200,- (50% subsidie), Combineert je dit traject in combinatie met een opleiding dan kan ook de opleiding voor 50% gesubsidieerd worden. Voor verdere voorwaarden zie lees verder