In deze roerige en hectische tijden is het belangrijk stil te staan bij je loopbaan. Onderzoek samen met een professionele loopbaanadviseur wat jouw loopbaanwensen zijn. Wil jij jouw talenten, ambitie en ontwikkelmogelijkheden scherper in beeld krijgen? Zit jij nog op de juiste plek? Je komt er achter met een individuele loopbaancheck van een deskundig loopbaanadviesbureau.

Alle medewerkers van de Rabobank die vallen onder de cao Rabobank kunnen deelnemen aan deze loopbaancheck, of je nu wel of geen lid bent van een vakbond. Je kunt de dag op diverse plaatsen in Nederland volgen, dus ook bij jou in de buurt.

Dit aanbod is tot stand gekomen in overleg met Rabobank en staat ook op het loopbaanportal van de bank. Je kunt jouw eigen ontwikkelbudget (1500 euro voor 2017 én 1500 euro voor 2018) gebruiken voor het ‘kopen’ van een dag of dagdeel.

Vernieuwd aanbod 2017

Naast de loopbaancheck van één dag (optie 5) hebben we nu ook verschillende modules die je kunt afnemen. Dit zijn de modules:

1. Talent in kaart

Voor iedereen die vragen heeft op het gebied: Waar ligt mijn talent? Waarvan krijg ik energie? Wat gaat mij makkelijk af? Wat is mijn toegevoegde waarde?

Tijdens dit dagdeel onderzoek je samen met een talentencoach je voorkeursgedrag (DISC onderzoek), keuzegedrag, motiverende omstandigheden, patronen in je CV en voorkeursactiviteiten. Wat heb je te bieden en wat maakt dat je je als een vis in het water voelt?

Aan het eind maak je samen met de talentencoach een mindmap, zodat je met een samenvatting naar huis gaat. Je ontvangt daarnaast een omschrijving van je DISC-profiel.

Tijdsinvestering: dagdeel 3,5 uur (inclusief telefonische intake). Tarief : € 735 euro (inclusief btw, inclusief materiaal, locatiekosten en lunch).

2. Talent vertaald

Deze module kun je kiezen als je zicht hebt op je talenten. Heb je vragen zoals: Wat kan ik met mijn talent? Waar komt mijn talent het beste tot zijn recht? Welke nieuwe uitdaging past bij mij en in welke setting? Kies dan voor de module ‘Talent vertaald’.

Van tevoren ontvang je een blad waarop je je kwaliteiten, achtergrond, wensen en voorkeuren kunt noteren. Samen met de talentencoach maak je de vertaalslag van eigen kwaliteiten & ervaring naar nieuwe mogelijkheden. Mogelijkheden kunnen nieuwe functies, een andere setting of opleiding zijn. Ook besteden we aandacht aan welke stappen er genomen kunnen worden. Wat is al haalbaar en wat moet verder uitgezocht worden?

Samen met de Talentcoach maak je een mindmap met opties & vervolgstappen. Tijdsinvestering: dagdeel 3,5 uur (inclusief telefonische intake). Tarief: € 735 euro (inclusief btw, inclusief materiaal, locatiekosten en lunch).

3. Talent in actie

Je weet wat je kunt en wat belangrijk voor je is. En nu? Hoe zet je daadwerkelijk stappen? Waar kun je beginnen? Hoe zet je die eerste stap en wat is daarvoor nodig? We nemen eventuele obstakels/belemmeringen onder de loep en kijken hoe je deze kunt omzetten zodat je wel stappen kunt ondernemen.

Tijdens deze module gaan we in op items als: Wat past er bij je? Wat werkt goed en wat belemmert je? Bij ‘Talent in actie’ kun je sparren met de talentencoach over hoe jouw opties haalbaar kunnen worden.

Tijdsinvestering: 1,5 – 2 uur en 1 keer telefonische nazorg, totaal: 2,5 uur. Tarief: € 580 euro (inclusief btw, inclusief materiaal en locatiekosten).

4. Talent en ondernemerschap

Je wilt graag een volgende stap maken in je loopbaan en twijfelt tussen een functie in loondienst of een eigen onderneming.

Je hebt vragen als: Is ondernemerschap iets voor mij?  Wat kan ik wel en niet? Wat komt er kijken bij ondernemerschap? Wat moet ik allemaal uitzoeken?

We brainstormen over je mogelijkheden. We analyseren waar je in ondernemerschap krachtig in bent en waar je nog verder in kunt groeien (of hoe je dit slim kunt oplossen). Je maakt het DISC-gedragsonderzoek en kijkt wat je goed in kunt zetten in je onderneming.

Tijdens deze module word je begeleid door een ondernemer. We maken samen een mindmap zodat je vanuit hier stappen kunt zetten. Daarnaast krijg je een visueel format van een Business plan op 1 A4 mee.

Tijdsinvestering: 2,5 uur Tarief: € 595 euro (inclusief btw, inclusief materiaal en locatiekosten).

5. Loopbaancheck in één dag

Deze dag is een samenvoeging van de eerste drie modules. Talent vertaald, Talent in kaart en Talent in actie komen aan de orde in een dag die duurt van 10:00 uur tot 16:30. Je gaat naar huis met een actieplan en een kant en klare eerste te zetten stap.

Je gaat deze dag heel praktisch aan de slag met diverse opdrachten. Je krijgt inzicht in jouw kwaliteiten en ambities, maar ook in je valkuilen en aandachtspunten. Je weet weer waar je energie van krijgt en wat jou motiveert. Tarief: € 1452 euro (inclusief btw, inclusief materiaal, locatiekosten en lunch).

Uitvoering door Menskracht

De uitvoering van de loopbaancheck is in handen van Menskracht. Dit is een professioneel, onafhankelijk loopbaanadviesbureau met medewerkers op minimaal Hbo-niveau. Het bureau is aangesloten bij Noloc (de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals).
Menskracht werkt met creatieve loopbaanopdrachten en een persoonlijkheidsvragenlijst (de DISC°). Je gaat (na de loopbaancheck in één dag)  naar huis met een zelf geschreven persoonsprofiel, een ambitiestatement, een actieplan voor de toekomst en een verslag van jouw loopbaanadviseur.

Goed om te weten: jouw Rabobankcollega’s die deze loopbaancheck hebben gedaan, waardeerden hem met een 8,3!

Voor wie?

Alle medewerkers van de Rabobank (die vallen onder de cao Rabobank) die toe zijn aan bezinning of oriëntatie op hun loopbaan. De loopbaancheck staat open voor zowel leden van FNV als niet-leden. Je kunt je persoonlijk budget van 1500 euro aanwenden voor de loopbaancheck. Of met je leidinggevende afspreken dat de werkgever de kosten voor haar rekening neemt.

Waar?

Je kunt de loopbaancheck op diverse locaties in het land volgen:

 • Deventer  • Groningen
 • Utrecht  • Rotterdam
 • Amsterdam  • Weert

Wanneer?

Een loopbaanadviseur van Menskracht neemt contact met je op en plant in overleg met jou een datum.

Belangstelling?

Aanmelden doe je door een mail te sturen naar ingrid.vannieuwkuijk@fnv.nl.