Wie op internet zoekt naar burn-out en jonge werknemers ziet alarmerende berichten verschijnen. Steeds meer jongeren vallen uit. De redenen zijn redelijk divers. Of toch niet?

Nieuwe volksziekte

Een burn-out komt tegenwoordig in alle leeftijdscategorieën voor. Voorheen was het voornamelijk in de leeftijd 40-55 jaar, maar sinds een paar jaar stijgt het aantal jonge werknemers met een burn-out schrikbarend. De arbodiensten spreken van de nieuwe volksziekte. Meer dan de helft van de ziektegevallen bij jongeren is toe te schrijven aan (werk)stress.

Sociale media

Zoek je wat verder op internet dan kom je een paar belangrijke redenen tegen. Grosso modo komt het neer op twee ontwikkelingen die er debet aan kunnen zijn. De arbeidsmarkt en sociale media
Om met het laatste te beginnen. Facebook en instagram laten gelukkige mensen zien. Terwijl jouw leven maar zozo is, krijg je alle mogelijke vormen van geluk voorgeschoteld. Blije mensen hier, romantische vakanties daar. De lezer (kijker) spiegelt zich aan het onbereikbare en kijkt om zich heen. Hiermee vergeleken valt het eigen leven flink tegen.

Startersloontje

Waar vroeger het de bedoeling was dat je op je 50ste wel zo’n beetje was gearriveerd, ligt dat doel nu op je 35ste. Een start-upje, crowdfunding voor een geweldig idee, fijn lekker werken in een espressobar achter een latte, lounchen in de bedrijfshangout. De moderne werknemer. Terwijl de werkelijkheid in niets hierop lijkt. Sappelen op een startersloontje, waarbij je niet weet of je er volgende maand nog werkt. Scholing en hogerop komen is maar moeilijk weggelegd voor de flexkracht.

Flexibilisering van de arbeidsmarkt

Hoogleraar Ton Wilthagen (Tilburg) ziet de flexibilisering van de arbeidsmarkt als de voornaamste reden voor burn-out bij jonge werknemers.
Jonge werknemers hebben in hun flexbaan niet de mogelijkheid zichzelf te zijn. Kritisch denken, iets weigeren in je werk, opkomen voor je recht, het is voor de flexkracht niet weggelegd. Je werk zien te houden maakt dat je meer dan je uren maakt, elke dag blijvend moet presteren en voortdurend moet laten zien hoe goed je bent. Het leidt tot een soort geldingsdrang die niet vol te houden is, met een burn-out tot gevolg.
Het overkomt 1 op de 10 jonge werknemers.

Zorgen voor jezelf…

Een simpel receptje om een burn-out te voorkomen is er niet. Werken aan jezelf, je eigen kracht, is in alle gevallen de basis. Professionals FNV biedt werknemers vele mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan. Op een positieve manier zorgen voor jezelf, samen met anderen. Dat kan. Kijk hier maar eens. Het diverse aanbod van Professionals FNV biedt wat je nodig hebt.