De FNV betekent voor mij vooral workshops en trainingen. Ik kijk met veel plezier terug op een vierdaagse loopbaantraining, De Proeverij en sinds Valentijnsdag de FNV ICT Meet Up. Voor degene die het nog niet weten kan organisator Ger Klinkenberg het niet genoeg benadrukken: ‘De FNV is meer dan actievoeren en zorgen voor een goede CAO!’

Onder de naam 21st century skills voor ICT’ers werden drie workshops georganiseerd, waarvan je er die avond twee kon kiezen. De gezamenlijke maaltijd vooraf en het drankje na afloop vormden een laagdrempelige manier om te oefenen met het workshopmateriaal.

Containerbegrip

Sinds mijn loopbaantraining presenteer ik mezelf als iemand die bezig is met een carrièreswitch. ‘Iets’ met de combinatie duurzaamheid en redactie is mijn stip op de horizon voor over vijf jaar. Heb ik als software tester dan wel wat te zoeken op een ICT Meet Up terwijl ik juist wat anders wil? Zeker, want ik heb er het nodige opgestoken. Een goed leermoment was voor mij de praktijkoefening tijdens de workshop ‘Plezier in Netwerken’. Duurzaamheid is een containerbegrip. Waar mijn gesprekspartner, bestuurder FNV Ingrid van Nieuwkuijk, denkt aan duurzame inzetbaarheid zijn mijn gedachten vooral bij mijn favoriete thema Circulaire Economie.

met de hogesnelheidstrein op FNV ICT meet up

Ik heb al best wat advies achter de rug als het gaat om LinkedIn. Met het tempo van een hogesnelheidstrein vuurde Judith de Pagter 75 minuten lang informatie op ons af tijdens ‘Wijs in LinkedIn’. Je kennisniveau moet wel erg hoog liggen wil je daar niets nieuws tegenkomen. Omdat er gekozen moest worden uit twee van de drie workshops heb ik ‘Een goed gesprek’ over effectief communiceren niet kunnen volgen. Ik ga graag in de herkansing bij een volgende Meet Up!

Huub Sweerts
Deelnemer ICT meetup Utrecht