Hier vind je alvast een deel van het programma van De Proeverij. Er komen elke dag workshops en activiteiten bij, maar in en enkel geval kan er ook een workshop uitvallen. Houd dus je e-mail en onze website goed in de gaten!

  • Wat? De Proeverij van Professionals FNV
  • Waarover? Een snoepwinkel vol inspirerende, verrassende en leerzame workshops.
  • Waar? Centraal vakbondshuis FNV, Hertogswetering 159, 3543 AS Utrecht
  • Wanneer? Vrijdag 20 maart 2020, van 12:30 tot 17:30 met aansluitend borrel tot 19:00
  • Direct aanmelden

Programma overzicht 20 maart 2020

 

P.O.W.E.R. → Voorspel je eigen toekomst →
Laveren → Personal Branding →
Minder werken, meer bereiken → Zelf starten of solliciteren? →
Go with the workflow → LinkedIn vragen(v)uur →
Weet hoe je adviseert → De Walk-in Closet →
Online impact: hoe doe je dat? → Mindful op de werkvloer →
Spreekuur Loopbaanservice → Zakelijk tekenen: jij kan het ook! →
Gezocht: helden en heldinnen → De CV-dokters →
Waarom? Omdat ik het denk! → Het orakel van Utrecht →
Van wens naar werkelijkheid → Leren faciliteren →
Brainpower → You got the looks →
De blij-factor → Talent en Ondernemerschap →
De Mopperworkshop → De Lachworkshop→

Het programma – work in progress!

P.O.W.E.R.

P.O.W.E.R. staat voor veerkracht en vooruitgang, problemen overwinnen, conflicten soepeler hanteren en een nieuwe balans vinden tussen werk en thuis. Marijke legt er alles over uit en leert je hoe ook jij P.O.W.E.R. kunt toepassen in je dagelijks leven.

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

Voorspel je eigen toekomst

Nu niet meteen op het verkeerde been gaan staan! Deze workshop heeft NIETS te maken met tarotkaarten, handlezen en mistige glazen bollen. Deze workshop heeft daarentegen ALLES te maken met uitvogelen waar jij van droomt. Of: wat jou ervan weerhoudt om te dromen. De oefeningen geven Inzichten inspirerend om te ontdekken hoe je (onbewust) sturing geeft aan je leven. Met een mooi citaat van First Lady Eleanor Roosevelt in gedachten: “De toekomst behoort aan hen die geloven in de schoonheid van hun dromen.” legt er alles over uit en leert je hoe ook jij P.O.W.E.R. kunt toepassen in je dagelijks leven.

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

LAVEREN

Het pad van ideaal naar werkelijkheid loopt zelden in een rechte lijn. Dat pad vertoont de nodige hobbels en bobbels! Jouw mooie idee of visie laveert langs tegenstand, twijfels en beperkingen in tijd of geld. En waar jij alles op alles zet om je doel te bereiken, desnoods met donder en geweld, blijkt je wil opleggen een weinig effectieve methode. Jetske Osterthun laat je zien hoe je met gevoel voor timing en inzicht in de universele wetten waarlangs het creatieproces verloopt, het proces van wens naar werkelijkheid met meer plezier volbrengt. Niet alleen op je werk, maar ook thuis in je eigen omgeving of gezin.

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

Personal Branding

Iedereen weet het: gunning en overtuigingskracht zijn heel belangrijk in het dagelijks functioneren als professional. Hoe zorg je er als professional voor dat jij jezelf krachtig en authentiek op de kaart zet? Zodat je ook meer gedaan krijgt en je zelf vorm kunt geven aan je carrière?  Je krijgt waardevolle ‘tips and trics’ van ondernemer en trainer Oscar Bulthuis en belangrijker nog dan dat: je gaat zelf aan de slag met je personal branding!

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

Minder werken, meer bereiken

Verhoog je persoonlijke effectiviteit! We zijn allemaal druk, werken hard. Maar de hamvraag is: bereiken we wel wat we willen bereiken? Deze workshop gaat over regie houden in de dagelijkse hectiek. Jij blijft ‘de kapitein’ door prioriteiten te stellen in alles wat er op je afkomt én te zorgen dat jouw accu opgeladen blijft. Maak kennis deze energieke training door auteur en business trainer Oscar Bulthuis, die verbluffend veel tijd over heeft voor leuke dingen!

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

Zelf starten of solliciteren?

Denk jij er ook wel eens aan om (deels) voor jezelf te beginnen? Kom dan naar deze praktische workshop van trainer Oscar Bulthuis, waarin besproken wordt wat daar allemaal bij komt kijken en wat de cruciale ondernemersvaardigheden zijn. Ontdek of ondernemen bij jou past en welke veranderingen je staan te wachten. Niet alleen zakelijk, maar ook privé.

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

Go with the workflow

“Hoe gaat het met je?” “Druk-druk-druk!”
Als je dit herkent, is het tijd voor een Bullet Journal. Want daarmee krijg je gegarandeerd meer grip op je workflow, wat er ook van je geëist wordt – door anderen én door jouzelf. Het Bullet Journal is een creatieve en praktische methode die makkelijk toepast en overzicht geeft in je werk/privé balans, bij meerdere projecten, in deadlines en bij tussendoorklussen. Marianne Eussen van Empowerbox geeft je heldere introductie, waarna je zelf aan de slag gaat om je notitieboek en systeem aan te maken.

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

LinkedIn vragen(v)uur

LinkedIn is hét medium voor online netwerken en solliciteren. Maar wel eentje waar sommige mensen de zenuwen van krijgen. Geen nood! Op De Proeverij kun je bij LinkedIn-expert Marjolein Schepels terecht met al je vragen. Zij geeft doorlopend advies en kijkt met je mee naar jouw profiel. Tussendoor geeft zij micro-workshops over nieuwe snufjes op LinkedIn, over de introductietekst, over laten weten dat je beschikbaar bent en over gebruik van media binnen je profiel.

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

Weet hoe je adviseert

Mensen geven graag, vaak en veel advies. Alleen… wanneer wordt je advies opgevolgd? Waarom word je soms bedankt, terwijl je alleen maar hebt geluisterd? In deze workshop krijg je handige tips – maar je ontdekt ook de valkuilen! – voor adviseren. Het is een workshop, dus je gaat ook aan de slag met een paar technieken. Je bent van harte welkom voor de adviezen over advies trainer Andrew David.

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

De Walk-in Closet

Trainer Merianka Lesage heeft voor Professionals FNV al vele trainingen gegeven, die allemaal te maken hebben met uitstraling en het effect daarvan op jezelf en anderen. Haar workshops zijn gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de beïnvloedingspsychologie. Tijdens De Proeverij kun je op elk moment bij Merianka langskomen in haar ‘Walk-in Closet’ voor tips en trucs voor hoe je jouw uiterlijk kan helpen om je doelen te bereiken.

Terug naar overzicht 
Direct aanmelden

Online impact: hoe doe je dat?

Heb je net social media onder de knie, staat de volgende trend alweer voor de deur: video en visuals. Volgens marketeers kun je niet zonder. Maar is dat wel zo? Volgens ons blijft taal en tekst een must voor jouw content. Dat is immers de basis van communicatie. In deze workshop geven we daarom tips hoe je jouw eigen verhaal goed opschrijft (het creatieve schrijfproces), hoe je jouw verhaal onder de aandacht brengt via social media (welke opties heb je daar zoal voor?), hoe je goed vindbaar bent (teksten SEO-proof) en hoe je er zo voor zorgt dat je klanten aan je bindt. Daarbij blikken we vooruit en gaan in op de laatste trends op het gebied van schrijven en social media. Trainers Petra Davids en Evelyne Hermans vertellen je ook welke tools je hiervoor kunt inzetten.

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

Mindful op de werkvloer

Is het je wel eens opgevallen dat mensen vooral ‘mindful’ zijn in hun vrije tijd? Terwijl toch de meeste stress ontstaat op de werkvloer. En juist daar is dus de meeste winst te boeken met mindfulness! Deze workshop van Rosetta Kooistra en Frodo de Valk gaat over omgaan met stress, je focus vergroten en het vinden van balans en creativiteit.  De trainers leren je ook mindful communiceren en luisteren, samenwerken, omgaan met (werk)veranderingen. En nog veel meer!

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

Spreekuur Loopbaanservice

Een carrièreswitch begint op De Proeverij! Want op 20 maart zitten er verschillende loopbaanadviseurs van FNV klaar om met jou persoonlijk te sparren over jouw passies, jouw talenten en mogelijkheden. Na zo’n brainstorm loop jij de deur uit met een beter beeld van jouw kansen en een idee hoe je een stap vooruit kunt zetten.

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

Zakelijk tekenen: jij kan het ook!

Iedereen kan zakelijk tekenen. Jij ook, na deze workshop. Iris leert je hoe je beter en leuker kan communiceren. Met zakelijk tekenen leg je ingewikkelde informatie helder uit en ordent gedachten en gesprekken beter, door hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Zakelijk tekenen maakt een verhaal boeiend en toegankelijk!

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

Gezocht: helden en heldinnen

Waar droom je van en wat zijn je grootste verlangens? Pak de regie over je werk en leven en durf stappen te zetten. Persoonlijke ontwikkeling is een reis naar wie je bent en wat je wilt. Ga met Karen de Vries op avontuur langs het levenspad van de held, versla draken en vind de schat!

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

De CV-dokters

Heeft jouw curriculum vitae last van ouderdomskwaaltjes of is het nog niet droog achter de oortjes? Gelukkig is er eerste hulp op De Proeverij! Kom met (of zonder) je cv naar de dokter, krijg een diagnose, bespreek het behandelplan volgens de laatste trends en ga met een gezond cv naar huis.

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

Waarom? Omdat ik het denk!

Jouw eigen gedachten en gevoelens ervaar je vaak als de waarheid. Die ‘waarheid’ kan je soms flink in de weg zitten. Vooral bij conflictsituaties, thuis of op je werk.  Wat je denkt en voelt heeft namelijk een grote invloed op je handelen. Trainers Sara Meijknecht en Klara Codrington nemen je in deze interactieve workshop mee langs de theorie uit de psychologie en geven je handvatten waarmee jij gedrag en gevoel in goede banen leidt. leidt.

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

Het orakel van Utrecht

Blijf jij doen wat je altijd doet of sla je een compleet andere weg in? Yvonne voorspelt je de toekomst! Niet uit een wazige glazen bol, maar vanuit haar intuïtie. Zij heeft het talent om jou intuïtief te coachen en zo jouw wensen, verlangens en talenten naar de oppervlakte te halen. Nieuwsgierig? Stap dan binnen in de wondere tent van Yvonne!

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

Van wens naar werkelijkheid

Franny Parren neemt je in de 12 stappen van De Creatiespiraal mee op de route van wens naar werkelijkheid. Om Goethe te citeren: “Wensen zijn voorgevoelens van… hetgeen je in staat bent werkelijk te realiseren.” Met andere woorden: ga uit van je kwaliteiten en van dat wat je energie geeft. Dan komen jouw dromen op een praktische manier snel dichterbij.

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

Leren faciliteren

Begeleid jij als professional zakelijke groepsbijeenkomsten, zoals co-creatie sessies, seminars, netwerkbijeenkomsten, teamoverleggen etc.? Óf wil je dat (vaker) gaan doen? Dan kan de training Leren Faciliteren van Anne-Marie Backx jou de nodige inspiratie geven! Tijdens deze praktische training leer je hoe je een goed programma voor een zakelijke bijeenkomst ontwerpt. Je maakt kennis met verschillende vernieuwende (digitale) werkvormen, die je kunt inzetten bij uiteenlopende doelen. Als kers op de taart ontvang je na de training het e-book “90 werkvormen voor jouw zakelijke bijeenkomst”, zodat je er zelf lekker mee aan de slag kunt gaan.

Terug naar overzicht 
Direct aanmelden

Brainpower

Herken je dit? Je stopt écht met roken, of je gaat vanaf vandaag gezond eten en meer bewegen. Het is nú afgelopen met dat gepieker of zenuwachtig zijn voor een presentatie. En er moet nu echt wat veranderen binnen het team waarin je werkt. Maar helaas… al na een paar weken stranden je goede voornemens. Want hoe graag je rationeel wilt veranderen, je hersenen kunnen je (onbewust) behoorlijk tegenwerken. Neurowetenschapper Ayca Szapora neemt je mee in de wondere werking van het brein en laat je de trucjes zien die jouw hersenen met je uithalen. Op interactieve en humoristische wijze belicht zij hoe verandering werkt in ons brein en hoe je dat brein een handje kunt helpen.

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

You got the looks

Ook op social media krijg je maar één kans voor een eerste indruk: met je profielfoto. Tijdens De Proeverij staan vier professionele visagistes en fotograaf klaar om jouw eerste indruk onvergetelijk te maken. Je kunt de hele middag bij ze langskomen.

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

De blij-factor

De hamvraag van deze workshop is: waar word je blij van op je werk en in het dagelijkse leven? Dat heeft heel veel te maken met jouw persoonlijkheidsstijl, maar ook hoe je omgaat met die van anderen. Bastian Evers neemt je in sneltrein vaart mee door voorkeursgedrag en persoonlijke drijfveren. Dit doet hij aan de hand van het DISC-model, waarmee je jouw persoonlijkheid in kaart brengt. Kom proeven, heb lol en neem het kijken naar gedrag vervolgens mee naar huis. Met een dikke knipoog naar je werk en naar je dierbaren.

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

Talent en Ondernemerschap

Deze workshop is bedoeld voor mensen die ondernemerschap overwegen of net gestart zijn. De workshop kijkt naar vragen waar veel starters (in spé) mee worstelen. Welke talenten denk je nodig te hebben voor ondernemerschap? Welke heb je zelf in huis en wat doe je met talenten die ‘’ontbreken’? Wanneer durf je en wat weerhoud je? Welke manieren van ondernemen passen echt bij jou? Hoe blijf je trouw aan wat jijzelf graag wilt en belangrijk vindt? Mariska Broekman onderneemt sinds 2009 en is inmiddels in haar ondernemerschap door de wol geverfd. Flow momenten, dalen, genieten, angsten…. ze kent dit en weet: het hoort er allemaal bij.

Terug naar overzicht
Direct aanmelden

De Mopperworkshop

Omdat mopperen kan opluchten, vaak vol humor zit en we mopperen kunnen ombuigen naar ‘moppen’. Dus we zullen tijdens de workshop ook veel plezier hebben met elkaar en lachen om ons eigen moppergedrag. Door verschillende interactieve oefeningen, geven we een positieve draai aan onze moppercultuur en bieden we inzichten hoe we ‘dagelijkse
irritaties’ met elkaar beter kunnen bespreken en bijvoorbeeld periodiek kunnen benoemen.

Terug naar overzicht

De Lachworkshop

Een neplach heeft dezelfde effecten op je hersenen als een echte lach. Je maakt bij het opkrullen van je mondhoeken het gelukshormoon endorfine aan en tegelijk verminderen stresshormonen. Daarom gaan we tijdens deze workshop “lachen zonder reden”. Om de lach op te wekken, gaat de lachcoach met de deelnemers diverse lachoefeningen doen. De
workshopgever trekt de mensen uit hun comfortzone en kiest per groep de beste lachopwekkers Als de deelnemers samen lachen, werkt dit verbindend en brengt het energie in de groep. Het wordt een bijzondere en unieke ervaring met veel plezier en lol.

Terug naar overzicht

Aanmelding voor Proeverij 2020

Na het invullen van dit formulier krijg je een bevestiging van inschrijving. Ongeveer een week voor 20 maart ontvang je van ons meer informatie over het programma, tijden en bereikbaarheid.
  • FNV gaat vertrouwelijk om met je gegevens en deelt die niet met andere organisaties. Je gaat ermee akkoord dat we je eventueel via e-mail en/of telefonisch benaderen. Soms worden er tijdens workshops foto- en/of filmopnames gemaakt voor publicatiedoeleinden. Wanneer je dat beslist niet wilt, meld je dan even bij de organisatie, dan zorgen we dat jij buiten beeld blijft.