Als je werkt in de ICT en High Tech houd je je bij voorkeur bezig met het oplossen van technologische of ICT problemen. Daar ben je goed in en daar werd je voor ingehuurd. Politiek gekonkel, jezelf verkopen en uiterlijke opsmuk spelen daarbij geen rol. Dacht je….
.
Maar het afgelopen jaar kwamen met name uit de ICT en vanuit de Hightech-omgeving in Eindhoven diverse signalen naar voren dat je als nerd en techneut in de knel komt door je gebrek aan communicatievaardigheden. Er worden andere dingen van je verwacht: jezelf aanprijzen, je project in Jip en Janneke-taal uitleggen, anderen winnen voor je ideeën en klussen binnen halen.

Andere eisen aan de professional

Juist de competenties waardoor je zo briljant bent in je vak -kennis, focus, oplossingsgerichtheid- blijken je carrière soms in de weg te staan. . Ineens worden er vanuit het management of vanuit commerciële overwegingen andere vaardigheden van je gevraagd. In de huidige praktijk komt echter de nadruk steeds meer te liggen op samenwerken in teamverband (zowel intern als extern). Kijk naar ASML. Technici werken daar heel nauw samen zowel intern als daarbuiten. Voorheen was dat ondenkbaar, maar nu is het juist de sleutel naar het succes.

Ook de ICT’er die bijvoorbeeld specialist is in IT-security moet nu ineens aan nieuwe klantcontacten werken. Beoordelingen hebben meer belang en hangen samen met hoe goed je jezelf kunt verkopen. Hoe overleeft de Nerd in deze communicatieve slangenkuil?

Mensen sterker maken door flirten voor nerds

De FNV wil je helpen om een weg te vinden. Je te leren effectiever te communiceren en jezelf op de kaart te zetten. Veel begint met contact maken met de ander. Kruip uit je schulp en ontdek de lol van communiceren!

Wanneer en waar workshop Flirten voor nerds?

Voorlopig wordt nog gezocht naar een geschikte lokatie en datum voor deze workshop. Deze zullen later bekend gemaakt worden

Eerst zullen we kort in gaan over hoe je jezelf beter “aan de man kunt” brengen. Hoe kun je als technisch specialist meer plezier beleven aan communiceren met anderen en daar ook effectiever in worden. We zullen daarna een eigen strategie opstellen van effectief communiceren en dat oefenen met een trainingsacteur.