Op 22 maart is het weer zo ver! Professionals FNV organiseert De Proeverij: een snoepwinkel vol inspirerende, verrassende en leerzame workshops. De editie van 2019 wordt nóg groter, beter en leuker! Op deze pagina kun je zien wat er op het menu staat. Maar let op: er komen dagelijks workshops bij!

  • Wat? 
De Professionals FNV Proeverij
  • Waarover?
Alles wat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling
  • Waar?
Centraal vakbondshuis FNV, Hertogswetering 159, 3543 AS Utrecht
  • Wanneer?
Vrijdag 22 maart 2019, van 13:00 tot 17:30 met aansluitend borrel tot 19:00

Het programma – work in progress!

 

 

Deelnemers is gesprek

Workshop tijdens de vorige proeverij maart 2018?

 

.

De dramadriehoek

In een gesprek reageren we regelmatig anders dan we achteraf hadden gewild. Door wat iemand zegt of doet – of juist niet. Vaak schieten we (onbewust) in een bepaalde rol, waardoor we anders reageren dan we willen. Met alle gevolgen van dien. In deze workshop word je je bewust van jouw rol en gedrag in communicatie en de keuzemogelijkheden die hierbij horen. Zodat je gemakkelijker, effectiever en efficiënter met anderen kunt communiceren. Ook laten we je zien hoe je van rol kunt veranderen om zaken toch voor elkaar te krijgen

TERUG

Durven veranderen

Veel van wat we doen, doen we volgens patronen en gewoonten die bepalen of we verder komen in het leven. Soms krijgen we juist hierdoor niet de resultaten die we willen. Je komt allerlei beperkingen tegen en raakt ontmoedigd, gefrustreerd of gestrest. Dát is wanneer je meer persoonlijke flexibiliteit wilt ontwikkelen. Na deze training heb je meer invloed op hoe jij met je omstandigheden omgaat en ben je meer bewust van je veerkracht en wat je anders zou kunnen doen. Allemaal vanuit vertrouwen in jezelf. Zet de automatische piloot uit, pak dat stuur en durf te veranderen!

TERUG

Orakel van Utrecht

Blijf jij doen wat je altijd doet of sla je een compleet andere weg in? Yvonne voorspelt je de toekomst! Niet uit een wazige glazen bol, maar vanuit haar intuïtie. Zij heeft het talent om jou intuïtief te coachen en zo jouw wensen, verlangens en talenten naar de oppervlakte te halen. Nieuwsgierig? Stap dan binnen in de wondere tent van Yvonne!

TERUG

Schrijverscafé

Hap, klik, weg. De gemiddelde internetgebruiker blijft drie seconden op een webpagina en dan ben je ‘m kwijt. Geen wonder, want we worden dagelijks overspoeld door online content. Niemand neemt meer de tijd om echt te lezen, dus waarom zou jij nog teksten schrijven? Het antwoord is simpel: omdat geschreven taal de basis blijft van onze online communicatie. Maar dan moet je het wel goed doen. Kom langs in het Schrijverscafé en leer je hoe je storytelling kunt inzetten om de aandacht van de lezer vast te houden.

TERUG

Hoe haal ik mijn doelen?

Je neemt je iets voor en vervolgens lukt het je op de één of andere manier niet om in actie te komen. Of je hebt belangrijke dingen te doen, maar gaat eerst stofzuigen, de was opvouwen, Netflixen… Herkenbaar? In deze workshop ontdek je de methode om erachter te komen waar je nou eigenlijk tegen aan loopt. Alle deelnemers helpen elkaar om bewust te worden van de wérkelijke reden van dat uitstelgedrag.

TERUG

Kracht door uitstraling

Aan de buitenkant kan niemand zien of je aardig, slim of getalenteerd bent. Toch word je binnen enkele seconden beoordeeld op die ‘buitenkant’. Een positieve, krachtige uitstraling geeft zelfvertrouwen en vertrouwen. Met andere woorden: de buitenkant versterkt de binnenkant. Deze workshop helpt om van je uitstraling een marketinginstrument te maken. Wat wil je uitstralen en vertelt jouw uitstraling die boodschap? Merianka Lesage leert je de taal van kleuren, vormen en materialen. Handige eye openers zorgen ervoor dat jouw persoonlijke presentatie en communicatie passen bij jouw charisma.

TERUG

Ken je energievreters

Op je werk zijn er veel zaken waar je je druk over maakt, maar waar je niets aan kunt doen. Dat vreet energie! Als je daar veel aandacht aan geeft, word je boos, moe en reactief. Maar er zijn ook zaken waar je wél invloed op hebt, die je wel kunt veranderen. En als je dat doet, word je proactief. In deze workshop leer het onderscheid te maken. Ook geven we je handvatten om morgen de strijd met energievreters op je werkplek aan te gaan en weer plezier, rust en balans te vinden.

TERUG

Kies je carrière

De wereld verandert razendsnel en zo ook de arbeidsmarkt. Banen verdwijnen, nieuwe functies verschijnen. Hoe ga je daar mee om als je wilt groeien en ambitie hebt? Deze workshop daagt je uit om je cv los te laten en zelf op ontdekkingsreis te gaan en te ervaren waar jouw buikpijn, verlangen, plezier en sprankels samen komen. En hoe dat er dan voor jou praktisch uit kan zien in een baan, project of andere rol?

TERUG

Matchmaking

Werken gaat niet alleen over een boterham verdienen, maar ook over betekenis en zingeving. Is er een match tussen wat jou beweegt en de missie van je werkgever? Anno 2019 is dat vaak onderbelicht of uit balans. De focus ligt vooral bij de doelen van jouw organisatie. Maar waar sta jij? In deze workshop kijk je naar de match tussen jouw persoonlijke drijfveren en het ‘waarom’ van de organisatie. Zo wordt jouw betrokkenheid, scherpte, motivatie en zingeving vergroot.

TERUG

Onderhandelen? Relax!

Ontspannen en onderhandelen voor jezelf, is dat niet per definitie tegengesteld? Nee hoor, het is zelfs een heel goed werkende combinatie! Ben je benieuwd hoe dat werkt, zodat je zelfs met plezier voor jezelf kan onderhandelen met werkgever, leidinggevende of collega’s? En een prettige sfeer kunt scheppen in een gesprek over jouw belangen en behoeften? Zodat alles bespreekbaar wordt? Kom dan zeker naar deze mini-workshop!

TERUG

Je loopbaan, je leven

Als we het hebben over loopbaan en loopbaanperspectief, dan gaat het over ambities, arbeidsmarkt en mogelijkheden. Maar daarmee is niet meteen duidelijk welke stappen je kunt zetten. In de workshop kijk je met een andere blik naar je loopbaan en keuzes daarin. Met jezelf en jouw leven als uitgangspunt. Nieuwsgierig? Kom dan zeker naar deze mini-workshop!

TERUG

Koken’ voor Young Professionals

Heb jij je opleiding afgerond en ben je werkzaam in je eerste of tweede baan? Zit je op de goede plek, of wil je er meer uithalen? Dan gaan we in deze workshop op zoek naar alle ingrediënten waarmee jij je eigen loopbaan vorm kunt geven en er een heel eigen ‘recept’ van kunt maken!

TERUG

Gewoon doen

Wat voor de één normaal is, is voor de ander lastig. Je herkent dit door het woordje: ‘gewoon’. Dat doe je toch gewoon? De twijfel herken je vaak door het woord ‘eigenlijk’. Eigenlijk zou ik het liefst…. In deze workshop kijken we naar je belemmering (en). Waardoor je meteen al actie komt. Wat gebeurt er dan? Kom dat maar ontdekken!

TERUG

Ondernemen op de groei

De meeste zelfstandig ondernemers willen groeien. Maar hoe? En hoe overwin je alle beren die je op je ondernemerspad ziet? Ondernemer Mariska Broekman vertelt je over haar eigen groeiambitie en overwonnen dilemma’s. Ze kijkt met jou in deze workshop naar welke manier van ondernemen écht bij je past. Je ontdekt spelenderwijs waar je ambitie ligt en elke drempels jij kunt overwinnen.

TERUG

LinkedIn: de opfrisser

Vraag je je ook wel eens af wat je nou moet met LinkedIn en wat je er wel en niet op moet zetten? Hoe je zorgt dat je er goed op staat? Tijd voor een LinkedIn opfrisser! Marjolein Schepel geeft doorlopend advies hoe je je profiel goed bijhoudt, je je netwerk vergroot en hoe je zelf informatie vindt op LinkedIn. Marjolein heeft 10 minuten voor elk heel uur een micro workshop LinkedIn van ca 5 min, met telkens een ander onderwerp: persoonlijk uitnodigen, de introductie tekst bij je profiel, zoeken van informatie op LinkedIn en aangeven van voorkeuren.

TERUG

Weet hoe je adviseert

Mensen geven graag, vaak en veel advies. Alleen… wanneer wordt je advies opgevolgd? Waarom word je soms bedankt, terwijl je alleen maar hebt geluisterd? In deze workshop krijg je handige tips – maar je ontdekt ook de valkuilen! – van adviseren. Het is een workshop, dus je gaat ook aan de slag met een paar technieken.

TERUG

So you think you can Google?

Iets zoeken met Google? Kind kan de was doen, zou je denken. Maar daar denkt internationaal zoekspecialist Henk van Ess héél anders over! In deze lezing leert hij je sneller en efficiënter je weg te vinden door de donkere krochten van Google. Met eenvoudige zoekcommando’s vind je relevantere antwoorden op je vragen én leer je een nieuwe strategie om te denken vanuit antwoorden en niet vanuit je vraag.

TERUG

Spoedcursus Geluk!

Geloof jij in de juiste mensen op de juiste plek? Denk jij dat gelukkige medewerkers meer succes behalen? Wij ook! Toch is dat tegenwoordig niet vanzelfsprekend. Honderden mensen ervaren stress- of spanningsklachten. Des te meer reden om af en toe met elkaar stil te staan bij de belangrijke vragen: Waar sta je voor? Waar kies je voor? En waar maak je tijd voor? “Spoedcursus geluk” is een interactieve workshop met humoristische voorbeelden en praktische handvatten!

TERUG

Vind je veerkracht

Bij een (dreigend) ontslag of verandering van werk, komt er ontzettend veel op je af. De impact en de emoties kunnen stress en fysieke klachten veroorzaken. Je hoofd loopt over en dat is lastig in een periode waarin je graag dingen wilt oppakken! Met deze workshop krijg je aandacht, tools en informatie om zelf je eigen veerkracht te hervinden, zodat je weer vooruit kan.

TERUG

Koud bellen bestaat niet

Koud bellen voor de lol? Was dat maar waar. Toch kan het. Wat kun je doen om de gevoelstemperatuur over telefonische acquisitie te verhogen? Hoe ontdooi je je mind set en het belklimaat, zodat je aan de telefoon warm contact maakt? Dat leer je in deze workshop. Voor je het weet zit je aan de koffie bij je prospect. Wil je handvatten om de telefoon te pakken? Dan is deze workshop iets voor jou.

TERUG