Klaas Mulder, projectmanager bij Atos Origin, 49 jaar, gaat vanaf eind september 2009 een half jaar fietsen in Zuid Amerika. Dit doet hij samen met zijn vriendin, Sippie Buwalda, 49 jaar, procesmanager projectontwikkeling bij woningbouwcorporatie “Lefier”. Beiden gebruiken hun levensloopregeling, vakantiedagen en (gedeeltelijk) onbetaald verlof om deze periode vrij te plannen. Na hun terugkeer in Nederland is onduidelijk wat hen bij hun huidige werkgevers precies te wachten staat.

Klaas Mulder is projectmanager bij Atos Origin. Hij werkt de laatste tijd voornamelijk voor KPN. Zijn project bij KPN loopt tot 1 juli 2009. Vanaf 1 juli tot eind september, het vertrek naar Zuid Amerika, is nog onduidelijk welke werkzaamheden Klaas gaat doen; hij probeert tot zijn vertrek eind september nog wat andere projecten op te pakken.

Een half jaar weg, wat vindt de werkgever?

Omdat zowel Klaas als zijn vriendin dit jaar 50 worden wilden ze iets bijzonders doen. Iets waar ze al veel langer van dromen: een echt lange fietstocht, een avontuur. De droom was er al wat langer, maar de knoop werd pas een paar maanden geleden doorgehakt. Hun besluit en de komst van de kredietcrisis vallen nu samen. Voordeel is dat beide werkgevers niet op voorhand hebben geweigerd om hun medewerking te verlenen. Nee, sterker nog: hun werkgevers hebben meegedacht en zijn intern nu andere werknemers aan het stimuleren nu ook een periode verlof/sabbatical of anders te nemen. Klaas en zijn vriendin hebben hun half jaar verlof geregeld door hun levensloopregeling te gebruiken, hun vakantiedagen van 2009 en een gedeelte van 2010 op te nemen en enkele weken onbetaald verlof op te nemen. Alles bij elkaar komen ze beiden aan 6 maanden verlof.

De economische situatie is op dit moment dus uitstekend om dit soort dromen te realiseren. Bij Atos Origin zitten veel medewerkers “op de bank”: hun projecten zijn afgelopen en er is niet onmiddellijk een nieuwe opdracht. De directie van Atos Origin oefent op dit moment druk uit op medewerkers op zoek te gaan naar een andere baan, buiten Atos Origin. Als dit binnen een paar maanden niet lukt, wil Atos Origin de medewerker “aanzeggen”, een wat eufemistische uitdrukking voor “ontslag aanvragen”. Even buiten beeld zijn door een sabbatical is dus best welkom.

Afspraken bij terugkeer in je functie?

Klaas heeft met Atos Origin geen afspraken gemaakt over zijn terugkomst. Na terugkomst gaat Klaas kijken of er projecten of klussen zijn. Klaas: “Ik ben natuurlijk wel van plan mijn netwerk, mijn klantcontacten en mijn collega’s te laten weten wanneer ik weer terug ben en dat ik weer klaar ben om aan de slag te gaan. Ik regel feitelijk mijn eigen werk en opdrachten of projecten. Mijn netwerk is daarvoor mijn belangrijkste instrument. Daar moet ik het van hebben”.

Bij zijn vriendin, Sippie, is ook onduidelijk wat haar bij terugkomst wacht: “ Mijn werkgever zit midden in een fusieproces met twee andere woningbouwcorporaties. Nu moeten de afdelingen projectontwikkeling worden samengevoegd. Het team waarin ik werk wordt uit elkaar gehaald en het organisatorisch toekomstplaatje is verre van helder. Mijn functie zal ongetwijfeld wijzigen, tenminste, als ik nog een functie heb bij terugkomst, want dat is niet vanzelfsprekend. Mijn arbeidsovereenkomst word niet ontbonden, maar wat ik bij terugkomst zou kunnen aantreffen is nu nog volkomen onduidelijk. Hoe dan ook, we gaan weg, ook al zijn er veel dingen niet helder”.

Zowel Klaas als Sippie maakt zich geen zorgen over hun terugkeer naar hun bedrijf. Ze kunnen beiden kennelijk goed omgaan met de onzekerheid over hun functie bij terugkomst.

Effecten kredietcrisis in de ICT sector.

Klaas: “Duidelijk is dat het geld bij veel opdrachtgevers “op” is. Projecten worden uitgesteld, verminderd, klussen moeten goedkoper. Alleen het hoognodige wordt gedaan. Ik zie dat de beslissingsbevoegdheid voor grotere bedragen hoger in organisaties wordt gelegd. Dat betekent in de praktijk dat ook de toestemming voor projecten langer op zich laat wachten en projecten worden uitgesteld. Daardoor zitten veel ICTers nu “op de bank”, te wachten op betere tijden. Bij Atos Origin zijn er al ongeveer 250 collega’s die het bedrijf hebben (moeten) verlaten. Hoeveel er op de bank zitten, cq hoeveel er “transfer free” zijn, wordt niet bekend gemaakt. De werknemers die “transfer free”zijn verklaard, moeten op zoek naar een andere baan buiten Atos Origin”.

Het belang van je netwerk.

“Een projectmanager “maakt” zijn eigen baan. Je moet zelf aquireren, contacten onderhouden, zorgen dat je een nieuw project binnenhaalt. Juist nu, met de crisis is het moeilijk aan de slag te blijven. Mijn netwerk heeft me tot nu toe veel gebracht, het is mijn ‘lifeline’, het zorgt voor werk en helpt elkaar. Ik investeer meer in mijn netwerk, de druk is ook hoog. Op de bank zitten, als is het maar voor één of twee weken, is nu niet handig. Je bent dan in de gevarenzone. Je moet nu uit het zicht van het management blijven”. “Ook zie ik bijvoorbeeld op “Linkedin” dat mensen op zoek zijn naar projecten, met name ZZP’ers , die hebben het nu wel heel zwaar”.

“Ik vertrouw erop dat alles op z’n pootjes terecht komt. Ik vertrouw op mijn netwerk en op mijn werkervaring. Ik heb een brede opleiding, HTS Electrotechniek, ik kan desnoods in een andere branche aan het werk”.

Tips voor de kredietcrisis?

“Ja, zorg dat je plezier hebt in je leven, dat je doet wat je leuk vindt. Maak er wat van. En zorg dat je écht wat kunt. Kennis is belangrijk om je verder te ontwikkelen en je prettig te voelen in wat je doet”.