Nu de arbeidsmarkt in beweging komt gaan steeds meer mensen op zoek naar een nieuwe baan. Een nieuwe uitdaging betekent nu niet meer dat je werkeloos thuiszit op zoek naar een nieuwe baan. Mensen kunnen en willen kiezen.  Mensen zoeken echt nieuwe uitdagingen. Deze lente wordt gebruikt om de lakens echt op te schudden.

Salarisvergelijking hoe doe je dat?

Als je niet oppast verdwaal je in het oerwoud van beloningselementen van je huidige en van een toekomstige baan. Hoe moet je nu effectief vaststellen wat je gaat krijgen en hoe vergelijk je dat met je huidige job? Professionals FNV heeft een tool ontwikkeld om je te helpen zicht te krijgen op deze vraag.

Omrekenen naar geld

Door alles om te rekenen naar een geldwaarde worden appels met appels vergeleken. Dat neemt niet weg dat er naast een economische waarde voor een dag vrije tijd natuurlijk een persoonlijke waarde aan vastzit die niet meegenomen wordt. Deze afweging zul je zelf moeten maken.

Het tool helpt je om primair salaris vrije tijd, flexibele salaris bestanddelen en pensioen mee te nemen in je afweging. Met name de laatste component is door individuele mensen moeilijk te wegen, terwijl er bij sommige bedrijven wel bijna 25% van de totale beloning mee gemoeid is.

Het Tool excel-sheet salarisvergelijking

Professionals FNV heeft voor leden een hulpmiddel gemaakt waarmee een redelijk goed inzicht te krijgen is in wat verschillende pakketten waard zijn.

Eerst downloaden en je gegevens invullen

Iedereen kan dat hulpmiddel downloaden, maar de concrete uitkomst delen we graag met je als je lid bent. Haal daarvoor hier (direct in download map) het benodigde excel bestand op en vul het in.

Vervolgens naar Professionals FNV verzenden

Als je je gegevens hebt ingevuld kun je met een druk op de gegevens onder je naam opslaan en daarna met een tweede druk op de knop naar ons verzenden. Uiteraard worden de gegevens vertrouwelijk behandeld. Dan zullen we binnen 5 werkdagen je ingevulde file verwerken tot een handzaam overzicht van de resultaten plus een brief waarin het vergelijk wordt uitgelegd.

NB Hoe gebruik je de tool voor je salarisvergelijking

Let op dat je in de gele balk bovenaan in beeld “bewerken inschakelen”
of bij de beveiligingswaarschuwing: macro´s zijn uitgeschakeld “Inhoud inschakelen” aanklikt

Het kost even tijd, en je zult goed moeten kijken wat je allemaal op je loonstrook kunt vinden. Vergeet tijdens het invullen niet nadat je je naam en lidnummer hebt ingevuld op de knop “Opslaan met eigen naam en bedrijven te drukken” Naast de nuttige informatie die deze vergelijking je geeft, laat het je ook nog eens onbekende delen van je arbeidsvoorwaarden ontdekken.

Ben je met de “tab”tot het laatste invulveld gekomen dan kun je op de knop “opsturen naar professionals@fnv.nl” klikken. Je moet wel dat e-mail adres invullen. Nadat we je mail met bestand ontvangen zullen we je snel een pdf toesturen met de uitgewerkte vergelijking zodat je kunt nadenken over een aanbod van een nieuwe werkgever.