Ook in de bouwsector werken veel professionals. Denk daarbij aan bijvoorbeeld uitvoerders en de groeiende groep mensen met kantoorgebonden functies. Net als in andere sectoren zitten deze professionals met hun eigen vragen over werk, een nieuwe baan , loopbaan, de professional op het werk en tenslotte het combineren van werk en leven. Dat zijn precies de thema’s waar Professionals FNV zich op richt. In de bouwkolom is een groei aan hoger opgeleide mensen. Denk aan het 3-dimensionaal bouwen en de toename in modulair bouwen waardoor er een verschuiving ontstaat van werk op de bouwplaats naar fabriekswerk. Ook de ontwikkeling van de ingewikkelde aanbestedingen en het vraaggericht werk zorgt voor een verschuiving naar medewerkers met hogere opleiding. Allemaal mensen met eigen ideeën over de vakbond en wensen over de hulp daarvan.

De vernieuwde vakbeweging

Van oudsher is FNV Bouw vooral een bouwplaats gebonden vakbond. Zoals ook andere vakbonden zich vroeger vooral op handwerkers richtten. Sinds pakweg 10 jaar probeert Professionals FNV hoger opgeleiden van een passend aanbod te voorzien. In de bouwkolom is een verschuiving gaande van bouwplaats gebonden werk naar kantoor gebonden werk. De kantoorwerkers in de bouwkolom hebben dezelfde vragen leven als veel kantoorwerkers in andere sectoren. Daarom zoekt FNV Bouwkolom aansluiting bij Professionals FNV. Zie het als eerste resultaat van nauwe samenwerking binnen de nieuwe vakbeweging. Professionals in de bouwkolom zetten zich in om samen met professionals uit de bouwwereld een passend aanbod te bouwen. De bijgevoegde video gemaakt ter gelegenheid van een congres van FNV Bouw geeft dit ook duidelijk weer

(de video begint met ruim halve minuut tekst, daarna volgt film met beelden)

Binnenkort komt op de site van Professionals FNV voor de professionals uit de bouwkolom meer informatie. Plus allerlei interessante nieuwtjes vanuit de bouwwereld. Draag daar vooral aan bij. Samen bouwen aan de nieuwe vakbond, ook vanuit de bouwkolom. Want samen bereiken we meer. Ook als hogeropgeleiden. Mail. Of Twitter, Whats’app. Of leg op een andere manier contact. Maar laat vooral van je horen.