Professionals FNVis betrokken bij projecten voor professionals werkzaam in de ICT. Met name op het gebied van loopbaan en beoordelen zijn er, (soms zelfs met afspraken in de CAO) diensten die medewerkers ondersteunen. Professionals FNV onderzoekt de interesse bij Ict-ers voor aanvullende steun. Je helpt ons, je collega en jezelf door de enquête in te vullen.

Enquête voor ict-ers; wat houdt jouw bezig?

Om goed te weten wat Ict-ers tegenkomen hebben we een enquête ontwikkeld. De enquête kun je via deze link invullen:
Grote FNV in de ICT enquête  Op de site van Professionals FNV wordt de enquête uitgewerkt. In interactie met ICT/ers worden de aanvullende onderwerpen ingevuld.

De professional in de crisis

Over vragen en oplossingen die te maken hebben met de crisis hebben we verschillende artikelen. Interessante artikelen zijn te vinden onder het thema De crisis . Verder vind je interessante artikelen over ‘het stuur in eigen hand houden’ en ‘werken aan je CV’ op multimedia CV en antwoorden over ontslag , afspiegelen de kantonrechtersformule etc. Of lees de artikelen die gaan over: loopbaan of organiseer werk en leven.

Specifieke ontwikkelingen in de ICT:

Tot nu toe zij er al heel wat artikelen verschenen die voor de ICT’er van belang zijn. Neem daarvoor hier een kijkje in onze bibliotheek met artikelen over ICT.

Demotie of kortzichtig beleid?

Afgelopen maanden zijn er diverse rimpelingen geweest in de vijver die ICT heet. Vanuit Professionals FNV hebben we dit nauwkeurig gevolgd. Enkele van onze achtergrond artikelen gaan bijvoorbeeld in op de ontstane situatie bij Capgemini.

De komende tijd gaan we een versterkte inzet in de ICT sector plegen om ook hier medewerkers beter te kunnen bedienen. Of je nu als ICT’er bij een ICT dienstverlener of bij een Bank werkzaam bent. Veel vragen rondom werk, en balans tussen werk en privé hebben met dit werk als ICT’er te maken.

Cloud labour- crowd sourcing

Tenslotte dient zich met name in de ICT een nieuw fenomeen van flexibel werken aan. Concurrentie van een app programmameur uit china wordt direct voelbaar door het Fenomeen Cloud Labour. In de sector van de ICT zijn vakbonden al een tijd bezig met dit onderwerp en zo werd in 2012 al een manifest opgesteld.
Ook zuster bonden in Europa zijn actief, getuige het fraaie anymatiefilmpje van de Duitse vakbond Verdi over Cloud working.