In maart waren er bijna 500 mensen te gast bij Professionals FNV tijdens de Proeverij. Onze gasten werden die middag allerhartelijkst ontvangen en voorzien van een natje en een droogje door de studenten van de MBO Utrecht Horeca en Toerisme. Deze groep enthousiaste studenten heeft zeker bijgedragen aan het succes van De Proeverij! Zij gaven vorm aan een andere FNV.

Uiteraard stelde Professionals FNV daar iets tegenover; we nodigden 70 studenten tussen de 16 en 20 van het MBO Utrecht Horeca en Toerisme uit om naar het FNV-hoofdkantoor in Utrecht te komen voor een gezellige en leerzame dag.

Inleiding in de vakbond

In de ochtend kregen de studenten en de 5 docenten die hen begeleidden eerst een korte presentatie over FNV: wat doet een vakbond, wat heb je aan een lidmaatschap? Voor veel studenten was dit een eerste – en positieve – kennismaking met ons.

Workshops bij die andere FNV!

Daarna was er werk aan de winkel voor de studenten. Zij volgenden deze dag maar liefst 3 workshops: De denkverslaving, Warrior in het klaslokaal en De elevator pitch.

De denkverslaving gaat over denkpatronen. Gedachten zwemmen soms rondjes, als een vis in een kom. Maar uiteindelijk leiden ze nergens toe. Hoe kom je in die vissenkom? En vooral: hoe kom je eruit?

Warrior in het klaslokaal is een variant op onze bekende workshop Warrior op de werkvloer, waarin Marijke de drie geheimen uitlegt waarmee je als een krijger stress ombuigt naar brandstof.

Een Elevator pitch is bedoeld om in een halve minuut uit te leggen wie je bent, wat je doet en waar je goed in bent. En dan nog op een manier die blijft hangen ook. Dat bleek een leuke uitdaging voor deze MBO-studenten!

Lekkere lunch

Tussen alle workshops door konden de leerlingen natuurlijk even op adem komen bij een geheel verzorgde lunch. Wat ons betreft staan we nu quitte en vragen we de mensen van MBO Horeca en Toerisme volgend jaar zeker weer om onze gasten in de watten te leggen!