Uit een onlangs verschenen boek “Maatschappelijke kosten-baten analyse van tijdsordening Telewerken beter voor carriere moedervan de Nederlandse samenleving”2010 SEOR  blijkt dat, met name moeders die de mogelijkheid hebben om te telewerken, zich beter voelden.  (Klik op titel voor meer)

Hoe meer kinderen de vrouw heeft, hoe minder uren zij werkt. Echter telewerken heeft een dempende werking op de vermindering van het aantal werkzame uren. In het Algemeen Dagblad wordt gerefereerd aan een artikel dat verscheen in het ESB.

Daar kwam  naar buiten dat ondanks de kinderen nog klein zijn , telewerken voor deze vrouwen de mogelijkheid biedt om meer uren te werken. De verdeling van werk en privé is beter te combineren. In de thuisomgeving kan je gewoon je werk afmaken zonder dat je er op toe hoeft te zien dat je op een bepaalde tijd bij de kinderopvang bent.  De productiviteit van de vrouwen die thuiswerken, wordt op deze manier vergroot.  Op deze manier kan werk en zorg beter gecombineerd worden door de grotere vrijheid.

Bij mannen zien de onderzoekers je geen verband tussen de hoeveelheid kinderen en het aantal werkzame uren. De conclusie: Voor vrouwen betekent het, dat ze aan een carrière kunnen werken, ondanks dat ze de zorg voor kleine kinderen hebben.