Jeanette van der Hee is begonnen als freelance webdesigner. Zij zag het niet zitten om verplicht te moeten telewerken bij haar vorige werkgever. “Ik was buitendienstmedewerker bij een verzekeringsbedrijf te Hoogezand.  Deze maatschappij ging fuseren en verhuisde naar Stadskanaal. Het management besloot dat ik en mijn collega’s verplicht  moesten telewerken.”

Verplicht thuiswerken

Thuis heb ik twee kinderen die zo’n beetje het hele huis gebruiken. Voor mij was dit geen plek om elke dag te gaan bellen met allerlei klanten om zaken te doen. De verplichting tot telewerken zette mijn relatie met mijn werkgever onder grote spanning. Dit heeft zelfs geleid tot een ontslagzaak bij de kantonrechter.

Slechte werkgever

Toen bleek wel dat mijn werkgever zich niet goed heeft gedragen: een werkgever hoort de keuze te geven om al dan niet te telewerken, ook had hij in mijn geval al mijn thuisvoorzieningen moeten regelen en betalen. Hier was al geen sprake van. Mijn leidinggevende had letterlijk gezegd: “Je hebt toch wel een keukentafel waar je aan kunt werken?”.

Vrije keuze staat voorop

Het heeft me mijn baan gekost om mijn gelijk te krijgen. Het is jammer dat het zo gegaan is.  Positief is dat ik mijn eigen bedrijf in webdesign gestart ben. Dat loopt gelukkig goed. Mijn tip: laat je niet tot telewerken verplichten.