Udeke Huiskamp heeft drie werkplekken. Udeke: “Mijn verbondenheid met mijn werk houd niet op als ik de kantoordeur achter me dicht doe.”


De efficiency bepaalt waar ik werk

“In principe werk ik op 3 werkplekken: bij de klant, op kantoor en thuis” zegt Udeke Huiskamp, Sr manager bij Deloitte, “de plaats waar ik werk wordt bepaald door de efficiency”. Al voegt de 47-jarige er wel aan toe dat ze haar thuiswerkplaats wel gezellig vindt en dat ze het licht dat er ’s middags binnenvalt erg waardeert. “Wel een verschil met mijn kantoor, dat meer weg heeft van een glazen hok met ramen die niet open kunnen.” De voordelen voor haar zijn het voorkomen van reistijd en het ontspannen werken in een prettige setting. “Ik word afgerekend op efficiency, en dat kan vaak thuis het best.

Floppy destijds

Ik had altijd al wel iets met thuis werken: ik nam vroeger al een floppy mee als het af moest. Mijn verbondenheid met mijn werk houd niet op als ik de kantoordeur achter me dicht doe.”

Thuis is de Arbo prima geregeld

Udeke: “Dat kantoor werkt met flexplekken, waarbij je je bureauhoogte steeds zelf moet instellen. Wel een verschil met thuis, daar staat het altijd goed. Misschien zijn de Arboregels daarom thuis wel beter dan op kantoor.”

Dankzij techniek collegiale contacten.

De faciliteiten om thuis te werken vind Udeke goed, al blijven de IT storingen hinderlijk.
Erg prettig maar noemt ze Vista Communicator, waarmee je gemakkelijk gesprekken met collega’s kunt voeren en kunt chatten terwijl je ziet wie online is. Want thuiswerken zorgt er wel voor dat de contacten met collega’s een ander karakter krijgen. Udeke: “Er is nu spanning in de wereld, dat merk je. Vandaag was er een collega die wat in de put zat. Dan is het vervelend dat ik er niet even heen kan lopen. Dan maak je wel een lunchafspraak voor de volgende dag, maar liever was ik er direct even heen gelopen.”