„Waar lig je wakker van?” was de vraag waar ik collega’s mee lastig viel. Het bleek een ingang om zorgelijke delen van onze organisatie in kaart te brengen. We hadden het over zaken die eigenlijk nauwelijks besproken worden tijdens normaal werkoverleg. Net als de basale angst van de toneelspeler dat de zaal leeg blijkt als het gordijn opengaat.

Waarvoor kom je je bed uit?

klokken

Waarvoor kom je je bed uit?

Die nachtrust inspireert me. Focus eens op het einde er van: waar kom je je bed voor uit? Dan praat je over positieve energie. En het delen ervan met anderen. Eerst gebruik je je veilige omgeving en deel je je gedachten met wie je lief is. Waar komen zij hun bed voor uit? Later deel je je gedachten met ook met mensen waar je minder mee hebt. Het gaat dan om de intrinsieke kwaliteiten van je werk of je leven. En als je dan werkelijk nooit je bed uitkomt voor iets op je werk, geef dan jezelf een groot cadeau door eens op te staan en aan een zoektocht naar inspirerend werk te beginnen. Want je weet dat het kan, dat heb je juist van collega’s begrepen.

Ach, en mensen met een ochtendhumeur hebben hun eigen momenten waarop ze vol energie opstaan. Waar staan zij voor op als van een fijne lunch een gebruikt bord en lege bakjes resten? . Met een glimlach opstaan, het blad met rommel naar de corner waar het thuishoort. En lekker aan de slag. Met datgene waarvoor hun collega’s hun bed uitkomen. Trouwens ook aardig om tegen elkaar te vertellen, dat moment van opstaan.