Drie op de vier mensen zou graag van baan willen wisselen. Salaris is daarbij geen drijfveer, maar het gebrek aan uitdaging. Een derde daarvan geeft aan zich niets aan te trekken van de crisis en opzoek te gaan, blijkt uit onderzoek. Het merendeel blijft dus met tegenzin naar het werk gaan. Zo zitten we behoorlijk in een vicieuze cirkel. De crisis is voorbij, de angst blijkbaar niet. Bang voor het onbekende. Dat is slecht voor de mens én de organisatie. Denk aan een vergrote kans op ziekteverzuim en vastgeroest personeel. Wordt 2015 het jaar dat de arbeidsmarkt op slot gaat? Of wordt het juist het jaar van de mogelijkheden? We beginnen met de mindset.

Geen scheiding meer tussen werk en privé

Die eeuwige zoektocht naar balans tussen werk en privé, misschien moeten we die eens loslaten. Men heeft meer behoefte zich thuis af te sluiten van werk als ze werk doen wat niet echt bij ze past. Vervolgens laten ze zichzelf thuis als ze weer naar hun werk gaan. Daarmee verloochen je een deel van jezelf. Je spendeert veel tijd op je werk, dus als je daar niet jezelf kan zijn, waar dan wel?

De technologie maakt al jaren geen onderscheid meer. Met smartphones hebben we overal toegang en zijn we plaats-en-tijd onafhankelijk bereikbaar. De mindset loopt daar wat op achter. Er is angst dat je dan alleen maar met je werk bezig bent, waardoor je een burn-out zou kunnen krijgen. Deze angst blijkt niet helemaal terecht, de kans op een burn-out is groot als je (langere tijd) werk doet waar je ongelukkig bij voelt.

imagesX1O1QPJJ

Bij voortdurende stress zijn lagere hoeveelheden serotonine in de hersenen gevonden. Serotonine wordt ook wel het ‘feelgood’ hormoon genoemd. Het zorgt o.a. voor een goede stemming. Als het donker wordt, wordt serotonine omgezet in de slaapverwekkende stof melatonine. Gevolgen van tekorten aan serotonine verstoren dus ook een goede nachtrust, waardoor de kans op een burn-out aanzienlijk toeneemt.

Als je werk doet wat je leuk vindt, voelt het niet als werken. Als je plezier hebt in wat je doet, komt er dopamine vrij in het brein, dit hormoon zorgt ervoor dat je nieuwe informatie makkelijker opneemt en onthoudt. Wèl goed voor mens en organisatie!

Werk doen wat je echt leuk vindt, een utopie?

Dat klinkt allemaal fantastisch. Maar is het mogelijk? We leven in een wereld waar we geld nodig hebben voor een groot gedeelte van de piramide van Maslow. Sterker nog, de eerste twee lagen van behoeften, de basis: lichamelijke behoeften (voedsel) en behoeften aan veiligheid (dak boven je hoofd) kosten geld. Pas als we die vervullen kunnen we aan sociaal contact, waardering en erkenning en zelfontplooiing gaan denken, de toch ook niet onbelangrijke factoren voor een gelukkig mens.

Piramide_van_Maslow

Werk niet als eindstation zien, maar als plek om te groeien

Ik leerde Ruann kennen in de Footlocker. Hij viel direct op door zijn proactieve en behulpzame houding. Ruann bleek gedreven door passie voor Denim en was druk bezig met het opzetten van zijn eigen label. Altijd opzoek naar inspiratie, en inkomen nodig voor zijn lange termijn plan, dus koos hij, voor in de tussentijd, voor een plek waar hij met mode en mensen bezig was. Inmiddels heeft hij flinke stappen gemaakt met RuDenim, ontwierp zelfs een jeans voor Kraantje Pappie, en loopt nog steeds met dezelfde vriendelijke glimlach rond, of hij nou sneakers sneakers verkoopt of niet.

Ruann is hèt voorbeeld van werken aan zijn droom terwijl hij alle lagen van piramide van Maslow doorloopt. Goed voor mens èn organisatie, goed voor de economie nu en later. Een Win-Win situatie.

Never give up on your dream just because of the time it takes to accomplish it. The time will pass anyway; we might just as well put that passing time to the best possible use. – Earl Nightingale