WordPress-website maken voor zelfstandig ondernemers – Goed, je staat te trappelen om voor jezelf te beginnen. Je hebt je ondernemingsplan geschreven, je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en je domeinnaam vastgelegd. Nu nog een wervende website waarmee je online de boer op gaat.

WordPress-website maken

Zelf je website maken met WordPress

Natuurlijk kun je het maken van je website uitbesteden. Er zijn veel bedrijven die je daarbij graag willen helpen. Maar wanneer je een beperkt budget hebt, kun je ook perfect zelf je website maken. Met WordPress bijvoorbeeld.

Grote en kleine websites

WordPress is een gratis contentmanagementsysteem (cms). Met dit webbeheerprogramma maak je de meest prachtige en succesvolle, grote en kleine websites. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Linda en naar Wereldeters. Ook Professionals FNV werkt met WordPress. Andere cms-systemen zijn onder andere Joomla of Drupal. Maar WordPress wordt het meest gebruikt. Wereldwijd draaien dagelijks miljoenen websites op dit cms. En dat heeft zijn redenen.

WordPress is makkelijk in gebruik

Allereest is WordPress makkelijk in gebruik. Natuurlijk, je zult wat tijd moeten investeren om het onder de knie te krijgen. En misschien zelfs een WordPress-cursus gaan volgen. Maar al met al is het relatief eenvoudig en kan iedereen er snel mee leren werken.

WordPress is flexibel

Of het nu gaat om de vormgeving van je website (themes) of om extra functionaliteit ( plugins ), WordPress biedt enorm veel mogelijkheden door de tienduizenden beschikbare betaalde en onbetaalde themes en plugins. Je kunt je website precies zo maken zoals jij wilt en laten aansluiten op je huisstijl.

WordPress-website maken

WordPress is populair

Omdat WordPress zo populair is, vind je online duizenden praktische blogberichten, handleidingen, video’s en cursussen voor de beginnende WordPress-gebruiker. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het blog van WPBeginner.

Was het bovenstaande al eenvoudig, het kan nog eenvoudiger. Wanneer je echt zo min mogelijk met techniek te maken wilt hebben én een gratis website wilt, kun je ook overwegen om je website bij WordPress te starten. Een nadeel is dat je uit minder themes en plugins kunt kiezen. En dat je webadres er zo uitziet: eigenwebsite.wordpress.com. Maar ook dan kun je een fantastische website maken en heel succesvol zijn zoals Abigail Hern met haar website bewijst. Succes!