In deze praktische training leer je wat er allemaal komt kijken bij het starten van je bedrijf en welke vragen je in elk geval goed beantwoord moet hebben. Onderwerpen die aan bod komen:

Introductie van het ondernemingsplan: nut en noodzaak, inclusief templates

Wat voor soort vragen moet je voor jezelf beantwoorden? En waar vind je de antwoorden?

  • Hoe vertaal ik mijn idee naar een product of dienst?
  • Hoe geef ik mijn marketing en communicatie vorm?
  • Hoe bereken ik mijn kostprijs?
  • Hoe krijg ik klanten en omzet?
  • Hoe hou ik grip op mijn financiën?

De dag is bedoeld om jou te helpen met het leggen van een sterke fundering voor jouw bedrijf. Omdat je begrijpt dat het zonder goede fundering erg moeilijk gaat worden.

De training wordt gegeven door Oscar Bulthuis, ondernemer,  auteur en docent Ondernemerschap op HBO Windesheim. Daarnaast is Oscar oprichter van De Starters Academie en begeleidt hij mensen die de stap naar zelfstandig ondernemerschap overwegen of net gezet hebben.

Opzet: de workshop is een focusworkshop van een hele dag. Dat betekent niet dat je al die tijd online moet zitten luisteren, maar dat je tussentijds aan opdrachten werkt, waarna iedereen weer online komt voor het volgende stuk van de training. Op deze manier is de training interactief en pas je meteen toe wat je krijgt aangereikt. Zo komt je ondernemingsplan spelenderwijs tot stand.

Aantal deelnemers: 4 tot 8 personen. Bij te weinig deelnemers zal de workshop worden verzet. Je wordt in dit geval tijdig geïnformeerd.

Gratis voor leden, soms ook voor niet-leden

Alle workshops zijn gratis voor leden van FNV.  Daarnaast zijn sommige  workshops ook kosteloos voor niet-leden. Je herkent deze aan het groene label in het overzicht. Nog geen lid? Meld je nu direct online aan en maak de eerste 4 maanden vrijblijvend kennis met FNV voor € 25,-.