Tijdens deze workshop krijg je de basis van het opzetten van een webshop in WooCommerce en leer je alle functies om een product online aan te maken én verkopen. WooCommerce is een plugin voor WordPress, waarmee je eenvoudig een webshopfunctie aan jouw website toe kunt voegen.

Programma

Je krijgt toegang tot een online lesplatform, waarbij je zelfstandig en in jouw eigen tijd de workshop kunt volgen. Daarnaast zijn er drie live sessies waarin jij, samen met de andere deelnemers, vragen kunt stellen over de workshop aan de trainer. De tweede en derde sessie zijn telkens een week na de vorige. Je leert:

  • WooCommerce: wat is het en waarom heb je het nodig?
  • Basisinstellingen van WooCommerce en hoe je deze kunt invullen.
  • Handige instellingen: van verzendtarieven tot BTW percentages.
  • Een product aanmaken en kenmerken geven (SKU, afbeeldingen, voorraad en andere productdata).
  • Upsells genereren, kortingscodes aanmaken en basis zoekmachineoptimalisatie.

Daarnaast krijg je toegang tot de volgende extra’s:

  • Een oefendomeinnaam met login, waarin je gelijk aan de slag kunt. Deze blijft na de cursus nog 3 maanden beschikbaar. Je kunt er ook voor kiezen om aan de slag te gaan op jouw eigen domeinnaam.
  • Een jaar toegang tot een online community van startende webshopbouwers. Deze community bevat:

– Het online lesprogramma (bestaande uit 10 modules);

– Een eigen groep, waarin je online ervaringen kunt delen en kennis met elkaar kunt maken;

– Ook gemakkelijk te volgen via een app;

– Links naar de Live sessies;

– Handige downloads met betrekking tot de cursus.

  • Een helpdesk, die op werkdagen binnen 48 uur antwoord geeft. Je kunt ook kijken bij de F.A.Q. of een vraag stellen in jouw groep binnen de community.

Ben je tevreden met het resultaat op jouw oefendomeinnaam? Dan kun je deze webshop tegen een  vergoeding live laten zetten op jouw eigen domeinnaam.

Voor wie

Deze cursus is beschikbaar voor FNV-leden, die zelfstandig ondernemer zijn en willen leren hoe zij zelf een webshop kunnen bouwen. Je wilt dit voor jouw onderneming opzetten of je hebt al een webshop in WooCommerce, maar wilt graag alle functionaliteiten doorgronden.

LET OP: Voor deze workshop is het nodig dat je de basis functionaliteiten van WordPress kent en begrijpt. Je kunt berichten en pagina’s vullen met tekst en beeld en je begrijpt ook wat thema’s, plugins en widgets zijn. Deze kennis nog niet paraat? Start dan eerst met de workshop ‘Maak je eigen WordPress website’.

Toegang tot de livesessies is mogelijk met browsers Chrome, Firefox, Edge of Safari. Je hebt alleen een account in Google nodig. Je ontvangt als deelnemer een korte handleiding vooraf over hoe je het beste aan de sessie kunt deelnemen.

Deelname

Alleen leden van FNV kunnen deelnemen aan de workshop. Ben je nog geen lid? Meld je nu direct online aan en maak de eerste 4 maanden voordelig kennis met FNV voor € 25,-.

Let op: Je aanmelding is wel kosteloos, maar niet geheel vrijblijvend: bij afmelding, minder dan 5 werkdagen voor de workshop of niet komen zonder afmelding, zijn wij genoodzaakt een no-show fee van €25,- in rekening te brengen.

Aantal deelnemers: 10 – 12 personen

Bij te weinig deelnemers zal de workshop worden verzet of afgezegd. Je wordt in dit geval tijdig geïnformeerd.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Of