Let eens op als je een gesprek voert of in een vergadering zit. Sta jij open voor de ander en het gesprek? Of ben je met andere dingen bezig? Grote kans dat jij, en de ander, bezig bent met je eigen commentaar en verhaal dan met het verhaal van de ander. Zo ontstaan al snel overlappende monologen waarbij antwoorden en uitdrukkingen een automatisch en voorspelbaar karakter hebben.

Zodra je je gedachten en verwachtingen laat varen en aandacht schenkt aan het contact, krijgt het gesprek meer betekenis. Je bent je bewust van degenen met wie je praat, je vangt kleine signalen op, je bekijkt de ander eens beter. En de ander zal hierop reageren, omdat oprechte aandacht krijgen prettig is. Je hebt echt contact. En dat kost slechts een beetje aandacht en deze workshop!

Mindful communiceren is in het kort effectief communiceren door aandachtig, aanwezig en accepterend te zijn. En stelt jou, jullie zo in staat de focus en de aandacht leggen op die zaken die echt het verschil maken.

Gratis voor leden

Alle workshops zijn gratis voor leden van FNV.  Nog geen lid? Meld je nu direct online aan en maak de eerste 4 maanden vrijblijvend kennis met FNV voor € 25,-.

Let op: Aanmelden is niet vrijblijvend. Afmelden is geen probleem, maar bij niet verschijnen (no show) zijn we genoodzaakt 25 euro in rekening te brengen.