Professionals FNV brengt professionals met elkaar in contact. Doel is dat professionals elkaar helpen zichzelf verder te ontwikkelen rondom thema’s of vraagstukken over werk & privé en werk & loopbaan. We doen dat onder meer door workshops aan te bieden.
.
Overzicht van workshops door Professionals FNV:

Leven in balans

De moderne professional is een ware evenwichtskunstenaar die werk en privé steeds maar moet weten te combineren. Aan de hand van de metafoor van je eigen huis worden deelnemers door onze trainer meegenomen om hun eigen situatie in kaart te brengen en op weg geholpen om de balans te bewaren.Wil je weten hoe het met jouw “work life Balance” staat en hoe je beter in evenwicht komt? Doe dan mee aan deze workshop.

Tot hier en niet verder


Houd regie! Of het nu gaat om een afspraak op een moment dat het niet schikt, of een klus waar je niet op had gerekend… ‘Nee’ zeggen is soms best lastig. Waar liggen jouw grenzen eigenlijk? En hoe bewaak je die? In deze workshop oefen je, onder begeleiding van onze trainer met ‘je grenzen aangeven’. Zodat jij de regie houdt.

De denkverslaving


Veel mensen zitten muurvast in een denkpatroon. Hun gedachten zwemmen rondjes als een vis in een kom, maar uiteindelijk leiden ze nergens toe. Hoe kom je in die vissenkom? En vooral: hoe kom je eruit?
In deze workshop ontdek je hoe je meer rust krijgt in je hoofd en leven en hoe kan je je gedachtes de baas worden in plaats van hun ‘slaaf’ te zijn Wat is emotie of gevoel eigenlijk en hoe kan je dit sturen? Kom jouw denkverslaving verder onderzoeken en deze leuke, praktische en natuurlijk levensveranderende workshop volgen! Kom je verbazen over ons rare brein en leer er iets nieuws mee doen.

Voorkom burn-out


Iedereen kent stress. Maar is jouw stressniveau nog gezond of is het tijd om te gaan handelen? Een simpel recept om een burn-out te voorkomen, is er niet. Alleen jij kunt voor jezelf het verschil maken. In deze gevarieerde workshop laat onze trainer je ook zien waar je op moet letten en hoe je erger kunt voorkomen.

Warrior op de werkvloer


Marijke leert je drie geheimen van de warrior toe te passen, waar je in je dagelijks leven veel profijt van hebt. Dan buig je stress om tot brandstof en kom je fysiek en mentaal snel in balans. Right here, right now! Ga met (nog) meer plezier naar je werk en bereik je doelen. Spreek de warrior in jezelf aan en laat je niet belemmeren. Je zult ontdekken dat deze nieuwe manier van omgaan met jezelf ook positieve reacties van je omgeving en collega’s uitlokt.

Persoonlijke flexibiliteit


Durven veranderen;
Veel van wat we doen, doen we volgens patronen en gewoonten die bepalen of we verder komen in het leven. Soms krijgen we juist hierdoor niet de resultaten die we willen. Je komt allerlei beperkingen tegen en raakt ontmoedigd, gefrustreerd of gestrest. Dát is wanneer je meer persoonlijke flexibiliteit wilt ontwikkelen. Na deze training heb je meer invloed op hoe jij met je omstandigheden omgaat en ben je meer bewust van je veerkracht en wat je anders zou kunnen doen. Allemaal vanuit vertrouwen in jezelf. Zet de automatische piloot uit, pak dat stuur en durf te veranderen!

Concurrerend communiceren


Eindelijk een workshop exclusief voor mannen. Deze workshop levert je, door samen te werken met anderen, een inkijkje in hoe je met lef communiceert. De workshop wordt verzorgd door Caro van Roon, die ook ‘Bluffen voor Vrouwen’ geeft. Het is een dynamische en reflectieve workshop, waarin je kijkt naar jouw kwaliteiten, en hoe je die inzet om je –met rechte rug- staande te houden in de ratrace, met behoud van je eigenheid!

Elevator Pitch


In 20 seconden zeggen wie je bent, wat je doet en waar je goed in bent. Na deze inspirerende workshop van Karen de Vries heb je altijd jouw ‘mondelinge visitekaartje’ bij je. Want hoe vaak overkomt het je niet dat je jezelf even snel moet neerzetten? Zorg dat je dan niet met je mond vol tanden staat. Leer jouw kwaliteiten te verwoorden tot een ideale elevator pitch. En samen met de andere deelnemers train je om jouw elevator pitch op overtuigende wijze te presenteren.

Haal meer uit beoordelingsgesprek


Veel werkenden vinden het functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek vervelend en overbodig. Met een goede voorbereiding houd jij de regie en buig je het om in jouw voordeel. In deze workshop leer je hoe je meer invloed uitoefent in de gesprekscyclus. Kom tot heldere afspraken over zaken die jij belangrijk vindt!

belemmerende overtuigingen


Iedereen heeft overtuigingen. Een beeld van hoe je de wereld, anderen en jezelf ziet. Dat vind je terug in de manier waarop je denkt en communiceert. De hele dag door.
Inez Bakema laat je, samen met de andere mensen in de groep, ontdekken of jouw overtuigingen in je voordeel werken of niet. Hoe je ze ontdekt en hoe je ze zo nodig om kunt buigen. Reken maar dat je met nieuwe inzichten naar huis gaat!

Sociale stijlen


Hoe kan het dat de één je gelijk snapt, maar de ander niet? Waarom kom je met de één heel snel tot een concreet plan en schiet het met een ander maar niet op? Deze praktische workshop van Inez Bakema geeft je het antwoord. Samen leer je de verschillende sociale stijlen kennen. Ontdek wat jouw voorkeursstijl is en herken andere stijlen in de groep. Inzicht in zowel je eigen reacties als die van anderen geeft meer ruimte en begrip. De soms hilarische voorbeelden zorgen voor een feest van herkenning.

Talent


Iedereen, dus jij ook, heeft een uniek talent. Iets dat je heel goed kunt en dat je zo gemakkelijk afgaat, dat je het niet herkent als een talent. Karen de Vries neemt je mee op ontdekkingsreis naar jouw aangeboren begaafdheid. Want dat talent kun je in verschillende omstandigheden inzetten, je bent er bijzonder goed in. Als je dat talent ontdekt en bewust inzet, vallen leven en werk samen. En wie wil dat niet?

Bluffen voor vrouwen


“Waarom zou ik het niet kunnen?” Veel mannen denken zo bij iets nieuws. Veel vrouwen niet. Gaan daarom vaak de leuke banen naar mannen? Misschien stel jij je wel te bescheiden op en maak je je eigen rol kleiner dan dat die is. Niet doen! Geloof in je eigen kunnen en oefen hoe je krachtig overkomt met zowel je woordgebruik als je lichaamstaal. Je leert jezelf beter zichtbaar te maken en jouw kansen te vergroten.

Veranderen? Gebruik je hersens


Herken je dit? Je stopt nu écht met roken, of je gaat vanaf vandaag gezond eten en meer bewegen. Het is nu afgeleopen met dat gepieker of zenuwachtig zijn voor een presentatie.Maar helaas …. al na een paar weken stranden je goede voornemens. Want hoe graag je rationeel je wilt veranderen, je hersenen kunnen je “onbewust” tegenwerken. Neurowetenschapper Aycha Szapora geeft antwoord op de vraag: “Hoe werkt verandering in ons brein? Kunnen we onze hersenen voor ons laten werken in plaats van tegen ons?”

Durven en doen


Durf jij te zeggen wat je vindt? Als je het doet doe het dan goed! Met goede feedback oefen je invloed uit en neem je verantwoordelijkheid voor jouw welzijn en je prestaties. Feedback geven vinden veel mensen moeilijk. Maar als je weet hoe je dat goed kunt doen, bereik je verrassende resultaten. In deze workshop oefen je, onder begeleiding van Karen de Vries, met het geven en ontvangen van feedback.

Kom met een goed verhaal


Overtuig je leidinggevende of opdrachtgever van jouw idee om het werk anders te organiseren. Of het nu gaat om een collega erbij, een verandering in je takenpakket of om een klant die je wilt overtuigen dat iets beter anders kan: in deze workshop leert Karen de Vries je de manier waarop je een goed verhaal maakt. Je oefent op basis van je eigen inbreng en kunt het de volgende dag in praktijk brengen!

Kracht door uitstraling


Bij de eerste ontmoeting kan niemand aan je zien of je aardig, slim of getalenteerd bent. Toch word je binnen enkele seconden beoordeeld op de ‘buitenkant’. Een positieve, krachtige uitstraling geeft vertrouwen. Merianka Lesage leert je om van je uitstraling een marketinginstrument te maken. Wat wil je laten zien en vertelt jouw uitstraling die boodschap? Handige eyeopeners zorgen ervoor dat je persoonlijke presentatie, expressie en communicatie bij jou passen. Straal uit wie je bent!

Sta voor wie je bent


Hoe handig is het als je jezelf een beetje stevig weet neer te zetten?
Bij een gesprek, een presentatie of een sollicitatie. Met de tips die onze workshopleider en de andere deelnemers je in deze workshop geven, zie je er nooit meer tegenop. Het belang van de eerste indruk komt aan bod en je leert hoe je die kunt beïnvloeden. Je ontdekt ook welke rol lichaamstaal speelt. En je oefent zelfverzekerd jouw verhaal.

Presenteren, de angst voorbij


Vind jij het heel erg spannend om te presenteren? Ontdek hoe leuk presenteren kan zijn en met hoeveel plezier je anderen iets kunt vertellen over jouw favoriete onderwerp. Dat doe je ten slotte al heel vaak. Je kunt het dus al. Eén stapje verder en je bent aan het presenteren. Met een paar goeie tips maak jij al een creatieve en inspirerende presentatie.

Online impact met story telling


Hap, klik, weg. De gemiddelde internetgebruiker blijft drie seconden op een webpagina en dan ben je ‘m kwijt. Geen wonder, want we worden dagelijks overspoeld door online content. Weinig mensen nemen nog de tijd om echt te lezen, dus waarom zou jij nog teksten schrijven? Het antwoord is simpel: omdat geschreven taal de basis blijft van onze online communicatie. Maar dan moet je het wel goed doen.

Ommezwaaien


Wordt het voor jou tijd om te gaan ‘ommezwaaien’? Door een ander pad in te slaan en te onderzoeken of je baan nu nog bij je past? Jij bent niet meer dezelfde persoon als pakweg 5 jaar geleden. Jij ontwikkelt je, en met jou je persoonlijke situatie. Geen gek idee om daar eens stil bij te staan! Wat past nog en waar schuurt het? In deze dynamische workshop krijg je inzichten en ideeën om je eigen loopbaan zélf vorm te geven naar jouw wensen.

De Werkenergie Workshop


De Werkenergie Workshop is een opkikker voor professionals!
De werkende Nederlander werkt gemiddeld 31 uur per week en 45 jaar van zijn of haar leven. Behoorlijk wat tijd, die je het liefst zo gelukkig en energiek
mogelijk door brengt. Onderzoek wijst immers uit dat mensen die zich gelukkig en energiek voelen in hun werk, beter presteren, minder vaak ziek zijn, beter omgaan met tegenslagen en meer bevlogen zijn.
De werkenergie workshop is actief, praktisch en brengt inzichten hoe je jouw werkend leven met energie kunnen beleven. Organisatiesocioloog Anne-Marie Backx neemt je in een dagdeel mee in de 8 indicatoren van Werkenergie. En die indicatoren ga je ook bij jezelf testen! Hierdoor krijg je inzicht hoe je vanuit jouw talenten en drijfveren, energiek en van waarde kunt zijn voor jezelf én organisaties.

Help, we hebben geen ‘klik’


Als samenwerken niet werkt….
Wat als het totaal niet klikt met een collega of klant en je wil (moet) toch samen optrekken?
Elk mens heeft zo zijn eigen ‘gebruiksaanwijzing’ en jijzelf hebt natuurlijk ook zo je voorkeursstijl in samenwerken. Soms loopt het niet soepel en weet je alleen maar ‘dat het niet werkt’ met die ander.
Het helpt om te begrijpen welke neiging jij van nature hebt in communicatie en wat je automatische reactie is op bepaald gedrag.
Na deze workshop kan je bewuster kiezen hoe je je opstelt en zul je zien dat je daarmee de interactie beïnvloedt.
We gaan oefenen en je krijgt handzame theorie over communicatiestijlen en de dynamiek tussen mensen.
Inzicht gevend en praktisch en sowieso een workshop waar je thuis ook iets aan hebt 😉

Onderhandelen met impact


Onderhandelen? Relax!
Ontspannen en onderhandelen voor jezelf, is dat niet per definitie tegengesteld? Nee hoor, het is zelfs een heel goed werkende combinatie! Ben je benieuwd hoe dat werkt, zodat je zelfs met plezier voor jezelf kan onderhandelen met werkgever, leidinggevende of collega’s? En een prettige sfeer kunt scheppen in een gesprek over jouw belangen en behoeften? Zodat alles bespreekbaar wordt? Kom dan zeker naar deze workshop!

Sollicitatiegesprek voeren


Ga goed voorbereid het sollicitatiegesprek in!
Na deze intensieve workshop weet je hoe jij je optimaal kunt voorbereiden en waarop je kunt letten tijdens het gesprek. In een kleine groep deelnemers werk je, samen met anderen, aan je houding en uitstraling. Je krijgt feedback van Karen de Vries en de overige deelnemers.

Versterk je boodschap


Welke reclames, websites, presentaties of nieuwsbrieven herinner jij je nog? Wat heeft ervoor gezorgd dat jij overtuigd, geprikkeld of geïnspireerd raakte? Tijdens de training Versterk je boodschap gaan we praktisch aan de slag met de nieuwste inzichten uit de beïnvloedingspsychologie. Je leert hoe je kunt aansluiten en inspelen op het onbewuste en bewuste brein van de lezer/kijker van jouw boodschap. Na de training heb je het inzicht en een set vaardigheden om mensen te boeien, te inspireren en te overtuigen. Je kunt verschillende talen inzetten om een boodschap krachtig te maken. Deze 3 V’s (Vocaal, Verbaal en Visueel) kun je na de training moeiteloos integreren tot een overtuigend en vloeiend geheel. en de overige deelnemers.