Professionals FNV wil professionals met elkaar in contact brengen. Doel is dat professionals elkaar helpen zichzelf verder te ontwikkelen rondom thema’s of vraagstukken over werk & privé en werk & loopbaan. We doen dat onder meer door workshops aan te bieden.
.
Overzicht van workshops aangeboden door Professionals FNV:

Bluffen voor vrouwen


Waarom gaan leuke banen toch altijd naar mannen? En waarom krijgt je mannelijke collega wel die loonsverhoging, maar sleep jij ‘m er niet uit?Na deze praktijkgerichte workshop van Caro van Roon, sta jij sterker tijdens onderhandelingen en loopbaangesprekken. Je leert hoe je zelfvertrouwen kunt uitstralen en krachtig overkomt met je woordgebruik en je lichaamstaal. Terwijl je natuurlijk wel jezelf blijft. Je leert om beter zichtbaar te zijn en jouw krachten in te zetten

Durven en doen


Durf jij te zeggen wat je vindt? ……en waarom zou je dat risico nemen?Je werk wordt er waarschijnlijk leuker van!Met goede feedback oefen je invloed uit en neem je verantwoordelijkheid voor jouw welzijn en je prestaties. Feedback geven vinden veel mensen eng. Als je weet hoe je dat kunt doen met aandacht voor jezelf en de ander, bereik je verrassende resultaten. In deze workshop oefen je, onder begeleiding van Karen de Vries, met het geven en ontvangen van feedback.

Elevator Pitch


LEER OM JEZELF OVERTUIGEND TE PRESENTEREN IN 20 SECONDEN
In 20 seconden zeggen wie je bent, wat je doet en waar je goed in bent. Het is handig om altijd jouw ‘mondelinge visitekaartje’ te hebben, bijvoorbeeld bij het solliciteren naar die geweldige baan of in gesprek met die specialist op een netwerkborrel. In een inspirerende workshop onder begeleiding van presentatiecoach Karen de Vries leer je jouw kwaliteiten kort en krachtig te verwoorden tot een ideale elevator pitch. Samen met de coach train je om jouw elevator pitch op overtuigende wijze te presenteren.

Haal meer uit beoordelings- gesprek


In veel organisaties is de cyclus van doelstellingsgesprek, functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek een jaarlijks terugkerende stressor. Sta jij ook stijf van de stress als je weer een HR-gesprek hebt? Helemaal niet nodig! Met een goede voorbereiding houd jij de regie in het gesprek en kom je niet voor verrassingen te staan. In deze workshop leer je hoe je meer invloed uitoefent in de gesprekscyclus. Daarna weet jij hoe je je goed voorbereidt. Jouw beoordelingsgesprek wordt een meer ontspannen dialoog met je leidinggevende.

Kom met een goed verhaal


Overtuig je leidinggevende van jouw idee om je werk anders te organiseren.Heb jij het ook veel te druk? Moet er volgens jou een FTE bij? Kun je je jouw talenten beter anders inzetten voor meer resultaat en werkplezier?  Maar weet je niet hoe je je leidinggevende kunt overtuigen, want tot nu toe kreeg je NEE te horen? In deze workshop van Karen de Vries leer je hoe je een goed verhaal maakt dat in ieders belang is, waardoor je sneller JA op je wensen krijgt.

Bluffen vervolg; 't is moeilijk bescheiden te blijven


Deze workshop is een vervolg op de workshop “Bluffen voor vrouwen”. Na deze workshop heb je (nog) minder last van bescheidenheid. Waarom zou je ook?Om aan deze workshop te kunnen meedoen, moet je eerst ‘bluffen voor vrouwen’ of ‘niet voor watjes’ hebben gevolgd. Caro van Roon combineert nu de inhoud en houdingsaspecten van bluffen/met lef communiceren, met specifieke leerdoelen van de deelnemers. De opzet en de toon is speels, maar de inhoud is pittig.

Onderhandelen voor beginners


Wil je leren succesvol te onderhandelen over zaken als salaris, vakantiedagen, opslag, je budget voor opleidingen etc? Dan is dit een praktische workshop om direct je voordeel mee te doen. Caro van Roon komt niet met theoretische verhalen, je kunt het geleerde morgen al toepassen op je werk. Iets voor jou? Meld je dan aan voor deze workshop.

Onderhandelen over salaris


Heb je workshop onderhandelen voor beginners gehad en wil je meer dan is deze aanvullende training/workshop in twee delen echt iets voor jou. Als professional werkzaam in de ICT of als zelfstandige loop je er regelmatig tegenaan dat er geen CAO door de FNV voor je wordt afgesproken.Je zult dan zelf aan de bak moeten. Als professional heb je vanzelfsprekend je vakbekwaamheid, maar onderhandelen hoort niet per sé tot het curriculum van je opleiding Wil je leren succesvol te onderhandelen over zaken als salaris, vakantiedagen, opslag, je budget voor opleidingen etc? Dan zijn deze praktische workshops om direct je voordeel mee te doen. Caro van Roon komt niet met theoretische verhalen, je kunt het geleerde morgen al toepassen op je werk. Iets voor jou? Meld je dan aan voor deze workshops.

Ontdek je talent


Talent is een aangeboren begaafdheid, iets dat je vanzelf goed kunt en met vreugde verder ontwikkelt. Meestal denken we bij talent aan de grote schone kunsten, schilders, dansers, acteurs, muzikanten. Dat is inderdaad talent, maar iedereen heeft ook een heel persoonlijk talent of liever gezegd: iedereen is een natuurlijk talent. Jij bent een talent.
Wil je weten welke kernkwaliteit jij in huis hebt? Doe dan mee aan deze workshop.

Sollicitatiegesprek voeren


Heb jij een knoop in je buik als je uitgenodigd bent voor een sollicitatiegesprek? Na deze intensieve workshop weet je hoe jij je optimaal kunt voorbereiden en waarop je kunt letten tijdens het gesprek. In een kleine groep deelnemers werk je samen met anderen aan de voorbereiding, houding en uitstraling bij het sollicitatiegesprek. Je krijgt feedback van Karen de Vries en de overige deelnemers

Sta voor wie je bent


Vind je het lastig om jezelf goed te presenteren of je te profileren in je bedrijf of organisatie? Zie je op tegen gesprekken, vergaderingen of sollicitaties? Doe dan mee met deze workshop van Mirjam Schaap. We bespreken het belang van de eerste indruk en hoe je die kunt beïnvloeden. Je ontdekt welke rol lichaamstaal speelt. Je gaat op zoek naar je eigen belemmeringen om jezelf stevig neer te zetten en je oefent met jouw verhaal.

Tot hier en niet verder!


Nee is neeWaar liggen jouw grenzen eigenlijk? En hoe bewaak je die? ‘Nee’ zeggen is soms best lastig. In deze workshop oefen je, onder begeleiding van Mirjam Schaap met ‘je grenzen aangeven’. Zodat je beter voor jezelf kunt opkomen. Of het nu gaat om een afspraak op een moment dat het eigenlijk niet schikt, of om nog een taak erbij waar je geen tijd voor hebt. Nee zeggen kan een oplossing zijn.

Leven in balans


EVENWICHTSKUNSTENAARDe moderne professional is een ware evenwichtskunstenaar die werk en privé steeds maar moet weten te combineren. Aan de hand van de metafoor van je eigen huis worden deelnemers door Mirjam Schaap meegenomen om hun eigen situatie in kaart te brengen en op weg geholpen om de balans te bewaren.Wil je weten hoe het met jouw “work life Balance” staat en hoe je beter in evenwicht komt? Doe dan mee aan deze workshop.

Voorkom burn-out


Maak jij je weleens zorgen dat je te veel hooi op je vork neemt? Is jouw balans verstoord of zit je niet lekker in je vel? Dan is het zaak te voorkomen dat het misloopt, dat je langzaam richting burn-out glijdt. Een simpel recept om een burn-out te voorkomen is er niet. Werken aan jezelf, je eigen kracht, is in alle gevallen de basis. Maar de signalen zijn te herkennen. In deze workshop laat Mirjam Schaap je zien waar je op moet letten en hoe je ‘erger’ kunt voorkomen.

Warrior op de werkvloer

lees meer


Marijke leert je drie geheimen van de warrior (de krijger) toe te passen, waar je in je dagelijks leven veel profijt van hebt. Dan buig je stress om tot brandstof en kom je fysiek, emotioneel en mentaal snel in balans. Right here, right now! Ga met (nog) meer plezier naar je werk en bereik je doelen. Spreek de warrior in jezelf aan en laat je niet belemmeren. Je zult ontdekken dat deze nieuwe manier van omgaan met jezelf ook positieve reacties van je omgeving en collega’s uitlokt.
  • De kracht van uitstraling

    lees meer


    Bij de eerste ontmoeting kan niemand aan je zien of je aardig, slim of getalenteerd bent. Toch word je binnen enkele seconden beoordeeld op de ‘buitenkant’. Een positieve, krachtige uitstraling geeft vertrouwen. Merianka leert je om van je uitstraling een marketinginstrument te maken. Wat wil je laten zien en vertelt jouw uitstraling die boodschap? Handige eyeopeners zorgen ervoor dat je persoonlijke presentatie, expressie en communicatie bij jou passen. Straal uit wie je bent!