Professionals FNV wil professionals met elkaar in contact brengen. Doel is dat professionals elkaar helpen zichzelf verder te ontwikkelen rondom thema’s of vraagstukken over werk & privé en werk & loopbaan. We doen dat onder meer door workshops aan te bieden.
.
Overzicht van workshops aangeboden door Professionals FNV:

In evenwicht

Leven in balans


De moderne professional is een ware evenwichtskunstenaar die werk en privé steeds maar moet weten te combineren. Aan de hand van de metafoor van je eigen huis worden deelnemers door onze trainer meegenomen om hun eigen situatie in kaart te brengen en op weg geholpen om de balans te bewaren.Wil je weten hoe het met jouw “work life Balance” staat en hoe je beter in evenwicht komt? Doe dan mee aan deze workshop.

Tot hier en niet verder


Houd regie! Of het nu gaat om een afspraak op een moment dat het niet schikt, of een klus waar je niet op had gerekend… ‘Nee’ zeggen is soms best lastig. Waar liggen jouw grenzen eigenlijk? En hoe bewaak je die? In deze workshop oefen je, onder begeleiding van onze trainer met ‘je grenzen aangeven’. Zodat jij de regie houdt.

Voorkom burn-out


Iedereen kent stress. Maar is jouw stressniveau nog gezond of is het tijd om te gaan handelen? Een simpel recept om een burn-out te voorkomen, is er niet. Alleen jij kunt voor jezelf het verschil maken. In deze gevarieerde workshop laat onze trainer je ook zien waar je op moet letten en hoe je erger kunt voorkomen.

Warrior op de werkvloer


Marijke leert je drie geheimen van de warrior toe te passen, waar je in je dagelijks leven veel profijt van hebt. Dan buig je stress om tot brandstof en kom je fysiek en mentaal snel in balans. Right here, right now! Ga met (nog) meer plezier naar je werk en bereik je doelen. Spreek de warrior in jezelf aan en laat je niet belemmeren. Je zult ontdekken dat deze nieuwe manier van omgaan met jezelf ook positieve reacties van je omgeving en collega’s uitlokt.

Jouw kwaliteiten

Concurrerend communiceren


Eindelijk een workshop exclusief voor mannen. Deze workshop levert je, door samen te werken met anderen, een inkijkje in hoe je met lef communiceert. De workshop wordt verzorgd door Caro van Roon, die ook ‘Bluffen voor Vrouwen’ geeft. Het is een dynamische en reflectieve workshop, waarin je kijkt naar jouw kwaliteiten, en hoe je die inzet om je –met rechte rug- staande te houden in de ratrace, met behoud van je eigenheid!

Elevator Pitch


In 20 seconden zeggen wie je bent, wat je doet en waar je goed in bent. Na deze inspirerende workshop van Karen de Vries heb je altijd jouw ‘mondelinge visitekaartje’ bij je. Want hoe vaak overkomt het je niet dat je jezelf even snel moet neerzetten? Zorg dat je dan niet met je mond vol tanden staat. Leer jouw kwaliteiten te verwoorden tot een ideale elevator pitch. En samen met de andere deelnemers train je om jouw elevator pitch op overtuigende wijze te presenteren.

Haal meer uit beoordeliongsgesprek


Veel werkenden vinden het functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek vervelend en overbodig. Met een goede voorbereiding houd jij de regie en buig je het om in jouw voordeel. In deze workshop leer je hoe je meer invloed uitoefent in de gesprekscyclus. Kom tot heldere afspraken over zaken die jij belangrijk vindt!

belemmerende overtuigingen


Iedereen heeft overtuigingen. Een beeld van hoe je de wereld, anderen en jezelf ziet. Dat vind je terug in de manier waarop je denkt en communiceert. De hele dag door.
Inez Bakema laat je, samen met de andere mensen in de groep, ontdekken of jouw overtuigingen in je voordeel werken of niet. Hoe je ze ontdekt en hoe je ze zo nodig om kunt buigen. Reken maar dat je met nieuwe inzichten naar huis gaat!

Sociale stijlen


Hoe kan het dat de één je gelijk snapt, maar de ander niet? Waarom kom je met de één heel snel tot een concreet plan en schiet het met een ander maar niet op? Deze praktische workshop van Inez Bakema geeft je het antwoord. Samen leer je de verschillende sociale stijlen kennen. Ontdek wat jouw voorkeursstijl is en herken andere stijlen in de groep. Inzicht in zowel je eigen reacties als die van anderen geeft meer ruimte en begrip. De soms hilarische voorbeelden zorgen voor een feest van herkenning.

Talent


Iedereen, dus jij ook, heeft een uniek talent. Iets dat je heel goed kunt en dat je zo gemakkelijk afgaat, dat je het niet herkent als een talent. Karen de Vries neemt je mee op ontdekkingsreis naar jouw aangeboren begaafdheid. Want dat talent kun je in verschillende omstandigheden inzetten, je bent er bijzonder goed in. Als je dat talent ontdekt en bewust inzet, vallen leven en werk samen. En wie wil dat niet?

Sta sterk in je schoenen

Bluffen voor vrouwen


“Waarom zou ik het niet kunnen?” Veel mannen denken zo bij iets nieuws. Veel vrouwen niet. Gaan daarom vaak de leuke banen naar mannen? Misschien stel jij je wel te bescheiden op en maak je je eigen rol kleiner dan dat die is. Niet doen! Geloof in je eigen kunnen en oefen hoe je krachtig overkomt met zowel je woordgebruik als je lichaamstaal. Je leert jezelf beter zichtbaar te maken en jouw kansen te vergroten.

Bluffen vervolg


Na deze workshop heb je (nog) minder last van bescheidenheid. Waarom zou je ook?
Om aan deze workshop te kunnen meedoen, moet je eerst ‘bluffen voor vrouwen’ hebben gevolgd. We combineren nu de inhoud en houdingaspecten van bluffen met specifieke leerdoelen van de deelnemers. De opzet en de toon is speels, maar de inhoud is pittig.

Durven en doen


Durf jij te zeggen wat je vindt? Als je het doet doe het dan goed! Met goede feedback oefen je invloed uit en neem je verantwoordelijkheid voor jouw welzijn en je prestaties. Feedback geven vinden veel mensen moeilijk. Maar als je weet hoe je dat goed kunt doen, bereik je verrassende resultaten. In deze workshop oefen je, onder begeleiding van Karen de Vries, met het geven en ontvangen van feedback.

Kom met een goed verhaal


Overtuig je leidinggevende of opdrachtgever van jouw idee om het werk anders te organiseren. Of het nu gaat om een collega erbij, een verandering in je takenpakket of om een klant die je wilt overtuigen dat iets beter anders kan: in deze workshop leert Karen de Vries je de manier waarop je een goed verhaal maakt. Je oefent op basis van je eigen inbreng en kunt het de volgende dag in praktijk brengen!

De kracht van uitstraling


Bij de eerste ontmoeting kan niemand aan je zien of je aardig, slim of getalenteerd bent. Toch word je binnen enkele seconden beoordeeld op de ‘buitenkant’. Een positieve, krachtige uitstraling geeft vertrouwen. Merianka Lesage leert je om van je uitstraling een marketinginstrument te maken. Wat wil je laten zien en vertelt jouw uitstraling die boodschap? Handige eyeopeners zorgen ervoor dat je persoonlijke presentatie, expressie en communicatie bij jou passen. Straal uit wie je bent!

Sta voor wie je bent


Hoe handig is het als je jezelf een beetje stevig weet neer te zetten?
Bij een gesprek, een presentatie of een sollicitatie. Met de tips die Mirjam Schaap en de andere deelnemers je in deze workshop geven, zie je er nooit meer tegenop. Het belang van de eerste indruk komt aan bod en je leert hoe je die kunt beïnvloeden. Je ontdekt ook welke rol lichaamstaal speelt. En je oefent zelfverzekerd jouw verhaal.

Veranderen? Gebruik je hersens


Herken je dit? Je stopt nu écht met roken, of je gaat vanaf vandaag gezond eten en meer bewegen. Het is nu afgeleopen met dat gepieker of zenuwachtig zijn voor een presentatie.Maar helaas …. al na een paar weken stranden je goede voornemens. Want hoe graag je rationeel je wilt veranderen, je hersenen kunnen je “onbewust” tegenwerken. Neurowetenschapper Aycha Szapora geeft antwoord op de vraag: “Hoe werkt verandering in ons brein? Kunnen we onze hersenen voor ons laten werken in plaats van tegen ons?”

In de praktijk

Onderhandelen beginners


De beroemde Harvard-methode staat aan de basis van succesvol onderhandelen. In deze workshop krijg jij inzicht in jouw natuurlijke stijl van onderhandelen en die van je mede cursisten. Waar plaats je het belang van de ander? Een compromis is niet altijd nodig, stelt Caro van Roon. Een workshop met veel spraakmakende oefeningen, waarin je leert wanneer je je soepel of hard moet opstellen om je doel te bereiken.

Onderhandel arbeidsvoorw


Deze workshop is het vervolg op de workshop Onderhandelen. Caro van Roon gaat nog een paar stappen verder en neemt je mee is de lastigste onderhandelingssituaties. Over je eigen salaris, ontwikkelkansen, opleidingsmogelijkheden en takenpakket. Deze uitgebreide workshop wordt gegeven in 2 delen. Geen theoretische verhalen, maar zo ingericht dat je er de volgende dag mee aan de slag kunt.

Sollicitatiegesprek voeren


Ga goed voorbereid het sollicitatiegesprek in!
Na deze intensieve workshop weet je hoe jij je optimaal kunt voorbereiden en waarop je kunt letten tijdens het gesprek. In een kleine groep deelnemers werk je, samen met anderen, aan je houding en uitstraling. Je krijgt feedback van Karen de Vries en de overige deelnemers.

Contactformulier loopbaancheck

Vul hier je naam en andere korte contactgegevens (telefoon en E-mail) in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op