Professionals FNV heeft een Employability game ontwikkeld. Je kunt de Employability game vanaf nu echt spelen

Employability game; Mijn loopbaan is toch geen spel?

Een “game” over je mogelijkheden rondom duurzame inzetbaarheid. Ben jij klaar voor jouw toekomst?
Tests over je inzetbaarheid zijn er genoeg. De site van Professionals FNV komt met iets nieuws: een game over je inzetbaarheid: FNV Update!. Niet omdat je toekomst niet serieus is. Wel omdat “serious gaming” voor veel mensen een betere manier is om meer te weten te komen.

drijfveren

Wie ben ik?

Eerst bouw je je eigen avatar: welke opleiding heeft hij gehad? Over welke competenties beschikt je ‘ik’? Wat doe jij in keuze situaties? Steeds weer kun je terugkomen op eerdere keuzes. Want het gaat erom dat het beeld van jezelf compleet is.

Hoe doe ik mijn werk?

Dan komt het tweede deel. Daarin beleef je een dag op je werk. Allerlei situaties passeren de revue en steeds kun je jouw keuzes maken. Het zijn praktijkvoorbeelden uit de ingenieurs- en architecten wereld. Maar, met wat fantasie kun je je voorstellen hoe ze voor andere functies en in andere sectoren ook gelden. Langzamerhand zie je je scores groeien tot het spel is afgerond en je een terugkoppeling krijgt over de uitkomsten. Je krijgt een eerste advies over jouw toekomst inzake duurzame inzetbaarheid. Er is er maar één die daar z’n voordeel mee kan doen. En dat ben je zelf.
Een overzicht met verdere stappen die je zou kunnen nemen complementeren het geheel.
Naar de employability game.

Eerste reacties op FNV Update, de employability game van Professionals FNV

‘Heel goed’ zegt een 35-jarige architect als we na het spelen van Update! om commentaar vragen. ‘Een aardige game; erg inzichtelijk’ merkt een bouwkundige van 29 op.
Een architect van 34 vindt het een ‘goed en leuk initiatief’. ‘Gaat wel’, is de reactie van een P&O manager over Update!, waar hij aan toevoegt de game ‘leuk’ te vinden en ‘toegankelijk voor breed publiek’. Een 52-jarige directie secretaresse van Update ‘heel goed’. ‘Een goed en leuk initiatief’ is het oordeel van een 34-jarige ondernemer. Het is een greep uit de reacties die uit de testfase van Update! naar voren komen.
Ná het spelen van de game hebben veel spelers een betere inschatting van hun mogelijkheden.
Veel mensen willen weten wat hun mogelijkheden zijn. Niet alleen voor wie is uitgekeken op zijn huidige werk. Iedereen heeft kwaliteiten die nog te weinig aandacht hebben gekregen. Misschien kun je daar in een komende werkkring gebruik van maken.

Speel de Employability game.