Afgelopen anderhalve week waren de eerste twee ICT-meet up bijeenkomsten in Utrecht, Weert en Amsterdam. Zeer betrokken mensen konden kennismaken met wat we als FNV ICT en Professionals FNV te bieden hebben voor de ICT professional in Nederland.

ICT-meet up met de nadruk op persoonlijke ontwikkeling

Op deze avonden gingen ICT’ers vanuit allerlei sectoren aan de slag met vragen over hun loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. De netwerk borrel leidde al tot veel contacten. Als Professionals FNV willen we in de toekomst graag meewerken in het verder uitbouwen en verdiepen van dat netwerk. Een vakbond is van en voor mensen. Mensen die iets voor elkaar willen en kunnen betekenen. Dat bleek ook op deze bijeenkomsten.


 

Ook ICT’ers zitten met vragen over hun loopbaan en ontwikkeling

Hoe pak je onderhandelingen voor je salaris aan? Hoe kan ik een stapje terug doen als mijn lichaam het tempo waarin ik tot nog toe werk niet meer volgen kan? Hoe kom ik uit de dip en vind ik weer mijn voldoening terug die mijn vak me altijd bracht? Hoe kan ik ook in de toekomst mijn plek vinden in de snel veranderende ICT? Hoe kan ik de aandacht op me vestigen, zodat ik de beste kandidaat voor die toekomstige vacature bij dat mooie bedrijf ben?

Allemaal vragen die tijdens de workshops over duurzame inzetbaarheid, balans werk privé, onderhandelen en bij de elevator pitch aan de orde kwamen. De mensen die de Meet Ups bezochten kregen geen pasklare oplossingen, maar werden op weg geholpen in hun zoektocht naar antwoorden op deze vragen. Duidelijk werd dat veel van de antwoorden te vinden zijn bij anderen in de groep en samen met die anderen. Door de verbinding van het netwerk te gebruiken worden alle betrokkenen sterker.

Hieronder enkele foto’s van met name de bijeenkomsten in Weert en Amsterdam

In gesprek over de koers van je loopbaan

Lig je op koers? Waar ben je goed in, wat komt er op je af en hoe pak je dat aan