Zeven basistips voor iedereen die (beter) wil leren onderhandelen. Want: onderhandelen kun je leren. En oefenen; dat kun je iedere dag, thuis en op je werk. Deze zeven tips zijn essentieel en toepasbaar, in vrijwel alle (onderhandel) situaties.

 

Tip 1: Onderhandelen kun je leren

Onderhandelen kun je leren want oefening baart kunst. Ga het eens een tijdje bewust doen en je wordt misschien net zo goed in onderhandelen als een Afrikaan. Die is gemiddeld genomen een excellente onderhandelaar. Waarom? In Afrika is niet overal een Albert Heijn met netjes geprijsde producten. Vaste prijzen ontbreken vaak. Je arbeid verhuur je meestal per dag, voor een prijs waarover je vooraf moet onderhandelen. Tel daarbij op dat de gemiddelde Afrikaan een zeer laag besteedbaar inkomen heeft en het is duidelijk: als je in Afrika niet kunt onderhandelen, overleef je niet. Letterlijk.

Tip 2: Je krijgt niet automatisch waar je recht op hebt.

Je krijgt niet automatisch waar je recht op hebt. Het zou mooi zijn als het wél zo was, maar de wereld is soms hard en onrechtvaardig. Lief, aardig en constructief zijn worden dus niet automatisch beloond. Als je het gevoel hebt dat je meer waard bent dan je krijgt, ga dat gevoel dan niet opzouten (daar word je ongelukkig en verongelukt van) maar ga dat gevoel onderbouwen, bepaal je minimum- en maximumeis, en ga het onderhandelingsgesprek aan.

Tip 3: Je baas is niet je vriend.

Je baas is niet je vriend. Je kunt best een goede verstandhouding met je baas hebben maar wees je ervan bewust: hij wil een maximaal rendement uit je halen. Dat maakt je baas geen onmens.  Zijn gedrag is volstrekt logisch. Immers, het primaire doel van een onderneming is winstmaximalisatie.

Tip 4: Zet het op papier!

Zet het op papier! Worden er mondeling toezeggingen gedaan? Bevestig ze schriftelijk!

Tip 5: ‘Don’t get mad, get everything!’

‘Don’t get mad, get everything!’ Dat advies geeft Ivana Trump aan gedumpte vrouwen van tycoons.  Oftewel: verspil je energie niet aan heftige emoties die je niks opleveren maar gebruik je energie om er zoveel mogelijk uit te slepen.

Tip 6: Stel een proef voor!

Moeite om je tegenpartij over te halen tot iets? Stel een proef, pilot of experiment voor! Als het maar niet definitief klinkt; als de tegenpartij maar het gevoel heeft niet voor eeuwig aan iets vast te zitten.

Tip 7: Vraag een time-out

Overvallen door een verborgen agenda? Vraag een time-out. Zo creëer je bedenktijd voor je zelf en tijd om met je achterban (partner, familie, vrienden) te overleggen.

Bron: “Onderhandelen voor Dummies, Stephen Donaldson & Michael C. Donaldson